Partij van de Arbeid

Den Haag, 26 februari 2002

VRAGEN VAN HET LID BOLHUIS (PVDA) AAN DE STAATSSECRETARIS VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER EN VISSERIJ

1. Heeft u kennis genomen van de krantenberichten met betrekking tot de ontwikkeling van een woningbouwlocatie in de nabijheid van het beschermd natuurmonument de Schoolsteegbosjes te Leusden?

2. Kent u het visiedocument "Leusden in de steigers" van de gemeente Leusden, waarin deze zoekrichting voor de langere termijn is opgenomen alsmede de strategische gebiedsvisie waarin dit terug komt?

3. Deelt u de mening dat woningbouw in de nabijheid van de Schoolsteegbosjes (in de Langesteeg) het betrokken natuurmonument zal aantasten en de aanwezige natuurwaarden verstoren?

4. Heeft reeds overleg plaats gevonden tussen Rijk, provincie Utrecht en gemeente Leusden over de aanleg van een robuuste ecologische verbindingszone die de Utrechtse Heuvelrug zou moeten verbinden met Gelderse Vallei en Veluwe?

5. Zal woningbouw in het betrokken gebied de mogelijkheid om te komen tot een robuuste verbindingszone niet bemoeilijken dan wel tot een verbindingszone van onvoldoende formaat leiden?

6. Bent u bereid (mede gelet op de voortgang bij het opstellen van streekplannen in de provincie) tezamen met de minister van VROM op korte termijn te overleggen met de provincie Utrecht (en de provincie Gelderland) over de concrete begrenzing van de verbindingszone Utrechtse Heuvelrug-Veluwe, deze gezamenlijk vast te stellen en de Kamer over de uitkomsten daarvan te informeren?