Ingezonden persbericht



- Persbericht -

CDA stelt schriftelijke vragen over vrijwilligersverzekering

Het CDA stelt schriftelijke vragen met betrekking tot de aansprakelijkheid van vrijwilligersorganisaties voor verkeersongevallen van vrijwilligers.

Tijdens werkbezoeken van het CDA aan vrijwilligersorganisaties, wees een aantal organisaties op de mogelijke gevolgen van een Arrest van de Hoge Raad, d.d. 12 januari 2001. Hierin wordt uitgesproken dat werkgevers en opdrachtgevers van de vrijwilliger aangesproken kunnen worden voor personenschade die hun ondergeschikten leiden als gevolg van een verkeersongeval. Het gaat daarbij om het gebruik van motorrijtuigen. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen voorzien niet in de vergoeding van dit soort schaden. Aanspraken ingediend door ondergeschikten die verband houden met het gebruik van motorrijtuigen zijn immers van de dekking uitgesloten.

De CDA-fractie wijst het college erop dat de verzekering die de gemeente vrijwilligersorganisaties aanbiedt, overeenkomt met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en dat hieruit kan worden geconcludeerd dat de tekortkoming in de vrijwilligersverzekering dus ook mogelijk nadelige gevolgen kan hebben voor vrijwilligers.

In de schriftelijke vragen spreekt de CDA-fractie uit dat zij deze situatie onwenselijk vindt en verzoekt zij het college om de huidige verzekering aan te passen.

Rotterdam, 27 februari 2002

noot voor de redactie/