Gemeente Eindhoven

Persbericht: 26 februari 2002

Waarden en Normen-weken op Were Di in Valkenswaard

Alle tweedejaars leerlingen van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard gaan dit schooljaar aan de slag met het project Waarden en Normen van Bureau HALT.
In het project dat in de maanden februari en maart van start gaat, werken de school, de politie en Bureau HALT Eindhoven e.o. nauw samen. Bureau HALT ontwikkelde het lesmateriaal Hou t Gaaf en verzorgt in opdracht van de gemeente Valkenswaard de organisatie en coördinatie van het project.

Bewust
Door kinderen bewust te maken van waarden en normen, de gevolgen van bijvoorbeeld vandalisme voor slachtoffer en dader, keuzemogelijkheden en de verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag, levert het project een bijdrage aan het voorkomen van criminaliteit onder jongeren.

Politie en Bureau HALT
Tijdens de weken dat de leerlingen bezig zijn met het lesmateriaal over vandalisme Hou t Gaaf verzorgen medewerkers van politie en Bureau HALT een gezamenlijke gastles over waarden en normen. In deze les vertelt de politie over haar werk en de HALT-medewerker over wat er gebeurt als een jongere bij Bureau HALT terechtkomt. Daarnaast wordt aan de hand van een Dilemmaspel gediscussieerd over de begrippen waarden en normen.