Grolsch NV

GROLSCH WINT OOK LAATSTE PROCEDURE

De Raad van State heeft vandaag een voor Grolsch positieve uitspraak gedaan in de bodemprocedure inzake de milieuvergunning voor de nieuwe brouwerij. De Raad van State heeft de ingebrachte bezwaren ongegrond verklaard. Hiermee is ook de laatste procedure door Grolsch succesvol doorlopen.

Hoewel op de positieve uitkomst was gerekend, is de uitspraak bij Grolsch met zeer grote tevredenheid ontvangen. 'Dit was de laatste procedure die nog liep. Nu zijn alle vereiste papieren definitief beschikbaar. Na eerder al de bouwvergunning en het bestemmingsplan, nu dus de milieuvergunning. Terugkijkend op de diverse juridische procedures kan gesteld worden dat onze plannen en ons huiswerk simpelweg in orde waren. Naast tijd hebben we in de juridische procedures immers niets verloren.', aldus J. Troch, voorzitter van de raad van bestuur van Koninklijke Grolsch N.V.

Met de uitspraak van de Raad van State is de geldigheid van de milieuvergunning definitief bevestigd. Verder beroep hiertegen is niet mogelijk. Omdat drie eerdere schorsingsverzoeken werden afgewezen kon Grolsch enkele maanden geleden, op basis van de geldigheid van de milieuvergunning, reeds aanvangen met de nieuwbouw. Nu ook de bodemprocedure afgerond is, staat definitief vast dat de bouw volgens plan kan worden voortgezet en voltooid.

Voor eind 2003 kan op de nieuwe locatie het eerste bier gebrouwen en afgevuld worden. De brouwerij in Groenlo kan dan in 2004 gesloten worden en de brouwerij in Enschede-Noord vervolgens in 2005.