Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 27 februari 2002

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

MEDEDELING VAN ONTVANGEN AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING (kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Cornelis Houtmanstraat 44, bedrijfsruimte verbouwen tot kinderdagverblijf.
Standaardmolen 46, dakkapel voorzijde aanbrengen. Bernsteinstraat 11, dakkapel achterzijde aanbrengen. Bachstraat 43, dakkapellen aanbrengen.
Geelvinkbaai 13, dakkapel voorzijde aanbrengen. Willem Marisrade 1, dakkapel voorzijde aanbrengen. Vondellaan 11, dakkapellen aanbrengen.
Cycladen 32, woning zijkant uitbreiden.
Jan van Kanrede 93, dakkapel achterzijde aanbrengen. Ahrdal 28, dakkapel zijgevel aanbrengen.

AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING: VRIJSTELLINGSPROCEDURE


1. Bernsteinstraat 11, dakkapel achterzijde aanbrengen. Willem Marisrade 1, dakkapel voorzijde aanbrengen. Jan van Kanrede 93, dakkapel achterzijde aanbrengen. Mariënwaard 2, woning uitbreiden.
Cycladen 32, woning zijkant uitbreiden.

Aan de bij 1, 2 en 3 genoemde aanvragen om bouwvergunning kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Aan de bij 4 genoemde aanvraag om bouwvergunning kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het in procedure zijnde bestemmingsplan door toepassing van artikel 50 lid 6 van de Woningwet. Aan de bij 5 genoemde aanvraag om bouwvergunning kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het geldende bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en van het in procedure zijnde bestemmingsplan door toepassing van het bepaalde in artikel 50 lid 6 van de Woningwet.

In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 28 februari 2002, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage.

Gedurende de aangegeven periode is eenieder bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN

Verzenddatum 19 februari 2002:
Hoofdweg 48a, bedrijfshal uitbreiden.
De Graafschap, loopbrug plaatsen.
Arend Brinkmanrede 4, dakkapellen aanbrengen. Bilderdijkstraat 20, woning uitbreiden.
De Ruyterstraat 41, aanbouw bouwen.
Charlotte van Pallandtrade 13, dakkapellen aanbrengen. Rhijnspoor 280, dakopbouw bouwen.

Verzenddatum 21 februari 2002:
Voltairetuin 12, dakkapel aanbrengen.
Brahmsstraat 176, dakopbouw uitbreiden.
Bizetstraat 17 en 18, dakkapellen aanbrengen. Sint Francisbaai 17, dakkapel voorzijde aanbrengen. s-Gravenweg 130, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Belanghebbenden die menen door één van de bovengenoemde beschikkingen te zijn getroffen, hebben de bevoegdheid om tegen die beschikking bij ons een bezwaarschrift in te dienen. Ingevolge de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

KAPVERGUNNING

Door de gemeente is een kapvergunning aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen.

Verzenddatum 25 februari 2002:
Bosplantsoenrand langs sportpark Couwenhoek 12 populieren (Deze bomen geven overlast en zijn een gevaar voor de bezoekers.)

De betreffende kapvergunning ligt vanaf heden ter inzage bij het Informatiecentrum.

BETAALDE FIETSENSTALLINGEN

Het college maakt bekend dat met ingang van 1 maart 2002 voor het stallen van de (brom)fiets in de fietsenstallingen bij de metrostations Slotplein, Capelle Centrum en De Terp moet worden betaald.

Het stallen van uw (brom)fiets kost 0,50 per dag.

Voor personen tot 18 jaar die in het bezit zijn van een jeugdabonnement en voor studenten die in het bezit zijn van een OV-studentenkaart is het stallen gratis. (Deze abonnementen moeten wel worden getoond, anders moet alsnog worden betaald.)

De bouwaanvragen en meldingen waarvoor een procedure vereist is en de kapvergunning liggen ter inzage in de hal bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.