Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van woensdagmorgen
09:50 woensdag 27 februari 2002

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN. Dinsdagavond hield de politie op de Schutstraat in Hoogeveen een alcoholcontrole. Bij bijna 100 weggebruikers werd een blaastest afgenomen. Eén bestuurder had teveel gedronken. Bij deze 51 jr. inwoner van Kerkenveld toonde de ademanalyse een alcoholgehalte aan van ongeveer 0,9 promille.

EMMEN. Op de Emmalaan in Emmen hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 36 jr. vrouw uit Klazienaveen aan. Zij bestuurde een auto terwijl ze gedronken had. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 0,65 promille.


*
Radardetector weg

ASSEN. Op de Groningerstraat in Assen is dinsdagavond een radardetector gestolen uit een geparkeerde auto. Een ruitje werd vernield.


*
Inbraak clubgebouw

ZUIDLAREN. Uit het clubgebouw van een kampeerdervereniging aan de Tienelseweg in Zuidlaren zijn tussen zondagmiddag en dinsdagmiddag diverse spullen gestolen. Men drong het gebouw binnen door een raam te forceren. Gestolen werden o.a. geluidsapparatuur, drank en snacks.


*
Gewonde bij vechtpartij

MEPPEL. In een coffeeshop aan de Parallelweg in Meppel vond dinsdagavond een vechtpartij plaats waarbij meerdere personen betrokken waren. Hierbij is geschoten. Eén persoon raakte licht gewond. Hij kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De ruzie begon in de coffeeshop en zette zich buiten voort. Een aantal berokkenen vertrok in een auto die geparkeerd stond op de Kratonstraat. Waarschijnlijk werd de voorruit van de auto vernield. Bij de komst van de politie waren de meeste betrokkenen al weer verdwenen. Een zoekactie in Meppel en omgeving bleef zonder resultaat. De identiteit van alle betrokkenen is nog niet bekend. De technische recherche zocht in de shop en buiten naar sporen. Naar de aanleiding van de vechtpartij wordt een onderzoek ingesteld.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe