Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Testtools van Mercury Interactive geaccrediteerd conform FDA-regulering Administration in VS

Na succesvolle audit kunnen organisaties die onder de strenge regulering van de Amerikaanse Food and Drug Administration vallen de IT-kosten aanzienlijk reduceren.

Utrecht, 27 februari 2002 - De tools van Mercury Interactive voor het automatisch testen van bedrijfsapplicaties en de daarop gebaseerde oplossingen voor Application Performance Management hebben de audit van het Audit Repository Center in de Verenigde Staten met succes doorlopen. De producten zijn daarmee geaccrediteerd om te worden gebruikt door organisaties die onder de strenge regulering van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) vallen.

De audit is uitgevoerd conform de specificaties van het rapport 'Process for Auditing of Suppliers Providing Computer Products and Services for Regulated Pharmaceutical Operations'.

TestDirector, LoadRunner, WinRunner, QuickTest Professional en de serie Astra-producten van Mercury Interactive zijn hiermee de eerste testtools voor software die aan de strenge FDA-eisen voldoen.

De FDA-regels bepalen dat toeleveranciers van de medische wereld - zoals de farmaceutische industrie en fabrikanten van medische apparatuur - er op moeten toezien dat ook hun software-leveranciers voldoen aan een aantal strenge normen. Daartoe moet onder andere de volledige levenscyclus van de software aan een audit worden onderworpen. Dat is in veel gevallen een kostbare zaak. Daarom heeft PDA - een non-profit associatie voor de farmaceutische industrie - ARC aangesteld als overkoepelende instantie voor het verrichten van audits bij aangesloten software-leveranciers. De farmaceutische industrie en fabrikanten van medische apparatuur kunnen zo tegen gereduceerde kosten de beschikking krijgen over de resultaten van de audits die zijn voorgeschreven.

Ook de eigen, interne processen van bedrijven die onder de FDA-regels vallen, moeten aan strenge eisen voldoen en daarop worden getest. Daarom is er een duidelijke behoefte aan robuuste tools voor functionele testen en het beheer van het testproces. Een groot aantal bedrijven in de farmaceutische, (petro)chemische en medische industrie vertrouwen daarbij op de producten van Mercury Interactive.

Nu de tools van Mercury Interactive door ARC zijn geaccrediteerd, zijn deze bedrijven er zeker van dat er ook wat dit betreft aan de hoogste FDA-normen wordt voldaan.

Het concept van de overkoepelende 'repository' van ARC waarin de audit-informatie wordt bewaard en geactualiseerd is gebaseerd op het Supplier Audit Process Model. Dat model biedt een gestandaardiseerd kader waarmee audits bij leveranciers van computerapparatuur, software en diensten worden begeleid. Onder auspiciën van gecertificeerde auditors van PDA zijn de producten en diensten van Mercury Interactive conform dit model geaudit waarna de audit-rapporten zijn toegevoegd aan de 'repository' van ARC.

Mercury Interactive
Mercury Interactive is sinds 1989 internationaal leverancier van oplossingen voor het continu en geautomatiseerd volgen, testen en analyseren van de prestaties van webapplicaties en bedrijfs-informatiesystemen. De automatische testsoftware en de ondersteunende diensten van het bedrijf helpen bedrijven bij het realiseren en onderhouden van kwalitatief hoogwaardige applicaties. Over de hele wereld zetten gebruikers de oplossingen van Mercury Interactive in om de kosten van apparatuur en de operationele kosten te minimaliseren om zo hun concurrentie-positie significant te verbeteren. Mercury Interactive heeft ruim 10.000 gebruikers, waaronder ontwikkelaars en gebruikers van B2B en B2C e-business systemen, Internet Service Providers (ISP's) en Application Service Providers (ASP's). Uit cijfers van het internationale markt-onderzoeksbureau IDC blijkt dat Mercury Interactive met een aandeel van 45% veruit marktleider is op het gebied van geautomatiseerde testtools.
Mercury Interactive heeft het hoofdkantoor in Sunnyvale (Californië) en vestigingen in meer dan 20 landen. De aandelen van het bedrijf staan onder de naam MERQ genoteerd aan de Nasdaq National Market. Meer informatie over Mercury Interactive is te vinden op www.mercuryinteractive.nl.



Ingezonden persbericht