Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Rational Software kiest voor embedded databasetechnologie van iAnywhere Solutions

De oplossing voor datamanagement en -synchronisatie SQL Anywhere Studio wordt geïntegreerd in het software-ontwikkelplatform van Rational.

Maarssen, 27 februari 2002 - Rational Software en Sybase-dochter iAnywhere Solutions hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De samenwerking betreft de integratie van SQL Anywhere Studio van iAnywhere Solutions in het software-ontwikkelplatform van Rational.

SQL Anywhere Studio voegt aan het platform van Rational geavanceerde faciliteiten voor datamanagement en datasynchronisatie toe.

Een aantal producten van Rational gebruikt de technologie van iAnywhere Solutions al jaren als 'embedded' database. Met de nieuwe overeenkomst wordt de samenwerking bestendigd en krijgen gebruikers van Rational de beschikking over de nieuwste technologie van iAnywhere, aldus Kirk Fuller, vice president internationale strategische betrekkingen van Rational.

Rational Software levert een software-ontwikkelplatform waarmee de snelheid, kwaliteit en voorspelbaarheid van software-projecten aanzienlijk worden verbeterd. Het betreft een volledig geïntegreerde oplossing die de hele levenscyclus van software-projecten omvat. De oplossing combineert 'best practices' op het gebied van software engineering met geavanceerde tools en professionele diensten. SQL Anywhere Studio voegt daaraan functies toe waarmee aan de te ontwikkelen software krachtige functionaliteiten kunnen worden meegegeven voor het verzamelen en beheren van omvangrijke hoeveelheden gegevens.

SQL Anywhere Studio is een uitgebreide oplossing voor gegevensbeheer en de synchronisatie van informatie. Daardoor kunnen snel gedistribueerde e-business toepassingen worden gerealiseerd en beheerd. Deze toepassingen zijn geoptimaliseerd voor werkgroepen, laptop PC's, (draadloze) mobiele apparatuur en andere 'intelligente' apparaten. Zo wordt de reikwijdte van de e-business van organisaties uitgebreid tot daar waar de transacties daadwerkelijk tot stand komen.

iAnywhere Solutions
iAnywhere Solutions - een dochteronderneming van Sybase - is een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor draadloze en mobiele oplossingen voor m-business die bedrijfsinformatie op iedere plaats en op ieder moment toegankelijk maken. Deze toepassingen zijn bij circa 10.000 klanten actief op meer dan zes miljoen - vaste en mobiele - werkplekken. Door de 'hosting'-faciliteiten en Professional Services is iAnywhere Solutions een 'one-stop-shop' voor zowel het ontwikkelen als het exploiteren van m-business applicaties.



Ingezonden persbericht