Korps: Groningen, plaats: Diverse 27-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 27 februari 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Stadskanaal: fietser waait voor auto
Hoewel dinsdag weinig ongevallen met letsel te melden waren tengevolge van de storm, vond er in Stadskanaal op de Navolaan toch een dergelijk ongeval plaats met een 25-jarige fietser uit die plaats. Deze werd vanaf het fietspad door een rukwind plotseling de rijbaan opgeblazen waar hij in botsing kwam met een tegemoetkomende personenauto. De fietser kwam met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto terecht. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis. >

Baflo: autokraken
Maandagavond of nacht is er in drie geparkeerd staande autos in Baflo ingebroken. In alle gevallen werd het portier opengebroken en de autoradio eruit gehaald. De autos stonden op de DR M Noordewierstraat (2) en het Dingenpad. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winsum: diefstal komborden
De gemeente Winsum heeft dinsdag aangifte gedaan van diefstal van twee komaanduidingsborden die waren aangebracht op de Onderdendamsterweg in Winsum. Vermoedelijk is dit al eerder deze maand gebeurd. De schade bedraagt bijna duizend gulden.

Kolham/Wagenborgen: snelheidscontrole
Op de Rengerslaan in Kolham zijn dinsdagmiddag 500 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 83 te hard. De hoogst genoteerde reed 96 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Hoofdweg in Wagenborgen werden dinsdagmorgen 205 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 14 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 67 km/u waar maximaal 50 was toegestaan.

Warffum: snelheidsovertreder raakt rijbewijs kwijt Een 26-jarige automobilist uit Groningen is dinsdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij op de Provincialeweg tussen Usquert en Baflo de snelheid drastisch had overtreden zowel binnen de bebouwde kom als er buiten. Op een gedeelte waar hij maximaal 80 km/u mocht rijden klokte een achtervolgende politiesurveillance 146 km/u. . De politie maakt proces-verbaal op.

Middelstum: alcomobilist
Op de Delleweg bij Middelstum heeft de politie dinsdagavond een 34-jarige automobilist uit Kantens bekeurd voor het rijden onder invloed. Controle aan het politiebureau gaf aan dat de man ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod uitgereikt. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: gestolen autos aangetroffen
Op de Ruiterstraat troffen agenten dinsdagnacht een in Musselkanaal gestolen personenauto aan. Passerende politiemensen zagen dat de auto opvallend geparkeerd stond en dat een kentekenplaat van de auto was verwijderd, terwijl er bovendien een ruit van de auto was vernield. Bij onderzoek in de auto bleek dat de bedrading was doorverbonden.
*Ook op een parkeerplaats aan de Dierenriemstraat werd troffen agenten een gestolen auto aan. Het voertuig stond met lichten aan op de parkeerplaats. Toen de politieagenten in de auto een onderzoek instelden bleek het stuurhuis te zijn geforceerd. De beide autos zijn weggesleept.

Groningen: teveel alcohol, coke en methadon
Op de Bornholmstraat heeft de politie afgelopen nacht een 25-jarige stadjer van de straat geplukt. De man liep in totaal laveloos over de Bornholmstraat . Hij verklaarde allerlei stoffen tot zich te hebben genomen. Gezien zijn toestand is de man ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: complete maaltijd weggenomen
Een 38-jarige man uit Groningen werd dinsdagavond in een supermarkt aan de Oude Ebbingestraat aangehouden De man bleek een kant en klaar maaltijd te hebben weggenomen. Toen hij door medewerkers van de winkel aan agenten werd overgedragen bleek dat de man nog zes dagen straf moest uitzitten Hij is voor de parketpolitie ingesloten.

Groningen: autokrakers gepakt
In de Van Noppenstraat werden afgelopen nacht twee autokrakers opgepakt. Getuigen zagen dat de beide mannen, 16 en 22 jaar uit Zuidlaren, bezig waren een auto open te breken. Toen agenten een onderzoek bij de autos instelden zagen ze dat de deur van een auto was opengebroken. De daders werden in de buurt gevonden. De beide verdachten zijn voor naderonderzoek ingesloten.

Groningen: 12-jarige met vuurwapen
In een kledingwinkel aan de Herestraat werden dinsdagmiddag vijf jeugdige winkeldiefjes, een jongen van 12 en vier meisjes van 13 jaar, aangehouden. De vijf hadden gezamenlijk een paar oorbellen weggenomen. Bij onderzoek aan het bureau bleek een 12-jarige jongen in het bezit van een gasalarmpistool. Na verhoor werden de vijf aan de ouders overgedragen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (0,13 euro)