Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-02-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.30 u) Woensdag, 27 februari 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; aangehouden
Een tweetal personen die afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 02.15 uur op de Amstenraderweg in Hoensbroek zich verdacht ophielden bij een geparkeerde vrachtauto, trok de aandacht van de politie. De politie die poolshoogte ging nemen ontdekte dat was ingebroken in de cabine van de vrachtauto. De politie heeft beide personen, twee mannen (36/40) uit respectievelijk Voerendaal en Hoensbroek aangehouden op verdenking van poging diefstal van de vrachtauto. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; ingebroken
Afgelopen dinsdagmorgen werden een tweetal inbraken ontdekt in Heerlen. Bij een inbraak die maandag op dinsdagnacht in een kantoorpand aan de Akerstraat te Heerlen werden twee draagbare computers (laptops) en een cd-speler gestolen. Bij een inbraak diezelfde nacht in een woning aan de Steve Bikostraat maakten de inbrekers een draagbare computer (laptop) buit. Alle benadeelden hebben bij de politie aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; verkeersagressie
Een onbekende bestuurster van een bromscooter heeft afgelopen dinsdagmiddag op het Corneliusplein in Heerlen een een 37-jarige bestuurster van een auto uit Heerlen geslagen en bespuugd. De agressieve bromfietsbestuurster was de autobestuurster achterna gereden, vermoedelijk omdat zij zich had gestoord aan het verkeersgedrag van de autobestuurster. Toen alerte passanten zich met het agressieve gedrag van de bromfietsbestuurster bemoeiden, reed een onbekende man, die vermoedelijk bij de agressieve bromfietsbestuurster hoorde met de bromfietsscooter weg en de agressieve jongevrouw stapte bij iemand anders in een auto waarna men wegreed. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Heerlen/Hoenbroek; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Van der Maesenstraat in Heerlen betrapte afgelopen dinsdagmiddag een 36-jarige vrouw uit Aken (D) bij diefstal van sokken (ter waarde van bijna 4 Euro). De gestolen sokken werden inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De verdachte heeft de sokkendiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op.
Personeel van een winkel aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek betrapte een 37-jarige man uit Heerlen bij diefstal van een dekbed. Daarmee liep de winkeldief de winkel uit waarbij het winkelpersoneel hem achterna liep. Die wisten de winkeldief te achterhalen en over te dragen aan de inmiddels gearriveerde politie. Het gestolen dekbed werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De verdachte heeft de winkeldiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Landgraaf; inbraak
De bewoner van een woning aan de Keulenheide in Landgraaf ontdekte afgelopen dinsdagavond dat was ingebroken. Inbrekers zijn die dinsdag de woning binnengedrongen en hebben een dvd-speler en een aantal geluidsboxen/speakers gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Vaals/Nijswiller; bekeurd
De politie heeft afgelopen dinsdagavond bij snelheidscontroles op de Rijksweg in Nijswiller (Wittem) en op de Gemmenicherweg in Vaals totaal 12 voertuigbestuurders bekeurd wegens het overschrijden van de terplaatse geldende maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid op de Rijksweg in Nijswiller bedroeg 89 km p/u en op de Gemmenicherweg in Vaals 96 km p/u.