Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-02-2002
1e Persbericht 27 februari 2002




Eindhoven:Verkeersongeval
Een 63-jarige vrouw uit Eindhoven is dinsdagavond rond 22.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising 18 Septemberplein en Hermanus Boexstraat. Een 18-jarige bromfietsster uit Eindhoven reed op het 18 Septemberplein en verleende de van rechts komende vrouw, die met de fiets was ,geen voorrang. Het slachtoffer is met hoofdletsel en een hersenschudding naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Man valt vrouw lastig
Een 22-jarige vrouw uit Geldrop is dinsdagmorgen rond 9.15 uur lastig gevallen door een nog onbekende man. De vrouw reed met haar bromfiets op de Insulindelaan. Ze werd gevolgd door een man die ook op een brommer reed. Hij kwam naast haar rijden en kneep de vrouw in haar billen. Hij probeerde haar rok op te tillen. De vrouw weerde af en wist de man uiteindelijk van zich af te schudden. De man, die ongeveer 18 jaar oud was, reed op een zwarte bromscooter en hij droeg een rugzak.

Eindhoven: Mishandeling
Woensdagmorgen rond 3.30 uur is bij een hotel aan de Aalsterweg een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij kwam bij het hotel aan de balie en wilde een kamer. De man was echter dronken en vervelend. Hij werd geweigerd maar wilde niet vertrekken. Toen de man naar buiten werd geleid sloeg hij een werknemer van het hotel tegen zijn hoofd. De politie werd gewaarschuwd. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Inbrekers gepakt
Dinsdagavond rond 22.20 uur zijn in hun woning een 38-jarige en een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Het duo wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Bokrijkstraat die dag. Spullen uit die woning werden bij een van hen in huis aangetroffen. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Gestolen auto
Dinsdagavond rond 19.00 uur zijn in het Winkelcentrum Woensel een 20- en een 21-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Surveillerende agenten zagen de twee met een auto wegrijden van een parkeerterrein van het Winkelcentrum Woensel. Bij het zien van de politie gingen de twee er van door. Ze lieten de auto op een geven moment achter en probeerden te voet aan de agenten te ontkomen. Dat lukte ze niet. Het duo werd aangehouden. De auto die ze bij zich hadden was dinsdag op het parkeerterrein van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven gestolen. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vernieling
Woensdagmorgen rond 2.50 uur zijn op de John F Kennedylaan een 19-jarige Eindhovenaar en een 20-jarige Nuenenaar angehouden. De twee, die dronken waren, werden in een studentencafé geweigerd. Uit frustratie vernielden ze daarna enkele fietsen. Er werden door hen fietsen tegen een raam van het pand gegooid. Ze werden door de gewaarschuwde politie aangehouden en ingesloten.

Eersel: Diefstal uit politieautos opgelost
Dinsdagavond rond 19.15 uur is in Breda in zijn woning een 18-jarige inwoner van die stad aangehouden. In de woning van de verdachte vonden rechercheurs van politieafdeling de Kempen alle spullen terug die een dag daarvoor uit hun politieautos waren gestolen. Er lagen nog meer spullen in de woning zoals een compleet politie-uniform. Na een kort rechercheonderzoek in de omgeving van de Kempen kwamen de rechercheurs bij de Bredase verdachte uit. De politie is nog op zoek naar de kompaan van de man. Uit de eerste gegevens van het onderzoek blijkt dat de verdachte idolaat van de politie was. De man is in verzekering gesteld en de politie doet verder onderzoek.

Handel: Inbraak woning
Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Grintweg in Handel. De achterdeur werd opengebroken en de woning doorzocht. De inbreker is aan de haal gegaan met een computer, fax, tv en audioapparatuur.

Milheeze: Vals paspoort
Dinsdagmiddag om 12.00 uur is bij een tuinbouwbedrijf in Milheeze een 29-jarige vrouw uit Turkije aangehouden. Tijdens een controle vond de arbeidsinspectie een vals paspoort van de vrouw, die bij het bedrijf werkte. De vrouw is in verzekering gesteld en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.