Ingezonden persbericht

Persbericht

27 februari 2002

Fenestrae en Brooktrout Technology beperken 'verborgen' communicatiekosten ~ Alliantie maakt faxen via netwerken nog sneller ~

Fenestrae zal samen met Brooktrout Technology Inc. bedrijven wereldwijd een netwerkfax- en integrating messaging oplossing gaan bieden waarmee binnen twee maanden return on investment kan worden behaald. Brooktrout Technology is een toonaangevende aanbieder van innovatieve hard- en software platformen die de ontwikkeling van New Network® applicaties mogelijk maken.

De nieuwe oplossing, genaamd TrxStream Devices Connector, combineert Fenestrae's Faxination 4.2. software met Brooktrout's TR1034® faxboards. Het verstuurt faxen met een snelheid van 33,6 Kbps; sneller dan elke andere bestaande oplossing op de markt.

De TR1034 configuratie voldoet aan de eisen van de 'high performance' zakelijke faxmarkt en biedt 30 kanalen in één enkel PCI 'slot'. Voorheen hadden bedrijven voor dezelfde snelheid verschillende faxboards nodig en dus verschillende PCI 'slots'. Nu hebben bedrijven nog maar één van elk nodig; wat leidt tot een veel efficiënter gebruik van de resources.

Met Faxination is het beheer van faxmachines niet langer noodzakelijk. Bovendien helpt het bedrijven telefoonkosten te reduceren. De verbindingstijd wordt namelijk met 50% teruggebracht doordat het product sneller verbinding maakt en de berichten sneller verstuurt. Dit maakt lijnen vrij voor andere vormen van communicatie. Wanneer documenten kunnen worden verstuurd vanaf een desktop, wordt ook de productiviteit vergroot, onder andere doordat diegene die de fax verstuurt minder lang hoeft te wachten. Hierdoor worden de 'verborgen' kosten van interne communicatie in de gaten gehouden, zoals de kosten van papier, toner en beheer van apparatuur.

"De uitgebreide capaciteiten van TR1034, zoals de snelle verbindingstijden, de dubbele faxtransmissie snelheid en de on-board T1/E1/ISDN, evenals de eenvoud van integratie en de lage 'cost-of-ownership' beantwoordt aan alle eisen van onze partner," zei Paul Jackson, internationale productmanager bij Brooktrout Technology's Enterprise Markets Group. "Dit leidt tot interessante nieuwe applicaties." Graham Williams, president en COO van Fenestrae, zei: "We beseffen dat in het huidige economische klimaat onmiddellijke zakelijke voordelen en een snelle ROI bij het implementeren van technologie de hoogste prioriteit hebben voor bedrijven. Deze alliantie maakt beide mogelijk."

De nieuwe Fenestrae/Brooktrout TrxStream® Devices Connector is al geïmplementeerd door Mobistar, een van de grootste telecomoperatoren in België. Mobistar gebruikt de technologie om de efficiency van hun interne e-mailsysteem en hun klantenservice te verbeteren, onder andere door sneller bevestigingen te sturen naar nieuwe abonnees.

"De telecomomgeving is zeer competitief wat betekent dat we hard moeten werken om klanten aan te trekken en behouden," zei Geert Rynaerts, head of office systems bij Mobistar. "We kunnen zo regelmatig met klanten communiceren over aanbiedingen en nieuwe diensten en tegelijkertijd de kosten zo laag mogelijk houden. Als communicatiespecialist, zien we de Fenestrae/Brooktrout faxoplossing als de manier om onze klanten bij te blijven en tegelijkertijd ook de kosten te beheersen."

(449 woorden)

VOOR DE REDACTIE

Over Fenestrae
Fenestrae is opgericht in 1990. Het bedrijf ontwikkelt softwareoplossingen waarmee medewerkers van bedrijven vanaf iedere locatie toegang kunnen verkrijgen tot kritische bedrijfsinformatie en deze kunnen beheren. Fenestrae's softwareoplossingen zijn grensoverschrijdend op het gebied van tijd, media en zakelijke applicaties. Met Fenestrae's bewezen middlewareoplossingen kunnen klanten op een veilige manier hun mobiele apparatuur integreren met bedrijfsapplicaties en e-business oplossingen. Wereldwijd mag het bedrijf meer dan 3.500 bedrijven tot haar klantenkring rekenen. Fenestrae is ook een toonaangevende aanbieder van fax server software en software voor integrated messaging.

Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Den Haag met kantoren in Engeland, Duitsland, Spanje, Amerika, Australië en Hong Kong. De belangrijkste producten van het bedrijf, Faxination en de Fenestrae Mobile Data Server (MDS), worden verkocht via een internationaal partner netwerk dat meer dan 60 landen beslaat. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan http://www.fenestrae.com.

Over Faxination
Faxination is de toonaangevende faxoplossing voor Microsoft Exchange en SAP. Faxination stuurt inkomende faxen automatisch door naar de persoonlijke mailbox van de gebruiker. Dit werkt kostenbesparend en vergroot de veiligheid van vertrouwelijke informatie. Faxination maakt het versturen, lezen en beantwoorden van faxen net zo eenvoudig als het gebruik van e-mail. Het product is volledig geïntegreerd met Microsoft Exchange en vergroot Outlook's faxcapaciteiten zonder dat er fax-client software hoeft te worden aangeschaft. Faxination 4.2. is compatible met Office XP en biedt 'dubbel byte' ondersteuning van karakters, waardoor deze versie ook Chinees, Grieks en Deens ondersteunt.

Faxination's 'native' integratie met de 'client server message store' en de actieve directory van Exchange maken dit de voordeligste faxoplossing om te implementeren, gebruiken en onderhouden.

Grote namen in de industrie zoals Texaco, Glaxo Wellcome en Dresder Kleinwort Benson maken gebruik van Faxination.

Over Brooktrout Technology
Brooktrout Technology (www.brooktrout.com) biedt innovatieve hardware en software platformen waarmee New Network® applicaties, systemen en services in gerichte marktsegmenten, zoals voice-over packet gateways, uitgebreide serviceplatformen, draadloze infrastructuur, messaging en contactcentra kunnen worden ontwikkeld. Het bedrijf werkt samen met haar partners om hen te helpen hun bestaande omzet te verhogen, uit te breiden naar nieuwe markten en de levering van nieuwe applicaties en diensten te bevorderen.

Brooktrout Technology is een dochteronderneming van Brooktrout, Inc. (NASDAQ: BRKT). Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.brooktrout.com/investor.

Over Mobistar
Mobistar (EURONEXT BRUSSEL: MOBB) is één van de belangrijkste spelers in de Belgische telecommunicatiesector, actief in mobiele en vaste telefonie en in andere markten met groot groeipotentieel (datatransmissie, internet, enz.). Mobistar, één van de snelst groeiende operators van heel Europa, is het Belgische filiaal van Orange N.V. dat alle internationale mobiele activiteiten van France Telecom bundelt. Mobistar staat genoteerd op de Beurs van Brussel. Eind december 2001 registreerde Mobistar een totaal van 2.547.000 klanten. Nieuws en informatie over Mobistar is beschikbaar op http://www.mobistar.be.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof van LEWIS: Tel: 0031 (0) 43 356 69 56Fax: 0031 (0) 43 356 69 55 E-mail:yvonnev/vivianeb@lewispr.com
Website:http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Fenestrae, kunt u contact opnemen met Kristen Miller van Fenestrae: Tel: 0031 (0) 70 30 15 100Fax: 0031 (0) 70 30 15 151 E-mail: kristenm@fenestrae.com
Website:http://www.fenestrae.com

PRWEEK's Consultancy of the Year Finalist, 2001
PRWEEK's Hi-Tech Agency to Watch, 2000/2001

Yvonne van Bokhoven
LEWIS Communications BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566956
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com