Digitale Gemeente Houten

Gemeente tekent overeenkomst met Mega-Rotij

woensdag 27 februari 2002 - Bron: Gemeente Houten

Dinsdag heeft de gemeente Houten contracten met Mega Projecten en Rotij Projecten (Mega/Rotij) getekend. Als gevolg van de ondertekening kan worden gestart met woningbouw in Loerik V en Hofstad III en met de nieuwbouw voor RK basisschool De Vlinder. Ook de gesprekken voor de ontwikkeling van het Centrum Castellum kunnen worden gestart.

Achtergrond
Met de ondertekening van de contracten heeft de gemeente uitwerking gegeven aan het raadsbesluit van 13 maart 2000. De raad stemde toen in met de overeenkomst tussen de gemeente en Mega/Rotij. Deze ging onder meer over: de ontwikkeling in zelfrealisatie van de wijken Loerik V en Hofstad III door Mega/Rotij, de afspraak om samen (gemeente en marktpartijen) tot ontwikkeling van Castellum te komen en het maken van procesafspraken voor de verwerving van huiskavels (onder andere ten behoeve van de bouw van RK Basisschool De Vlinder). De onderhandelingen over de grond voor de bouw van Castellum zouden afzonderlijk worden opgepakt.

Tussentijdse contracten.
In de periode van maart 2000 tot heden werd een aantal zaken gerealiseerd. Om vertraging bij de woningbouw en de aanleg van het derde spoor te voorkomen hebben de grond-eigenaren Mega/Rotij en de familie van Wijk hun medewerking verleend aan voortijdige overdracht van grond en/of de ingebruikneming ervan.
Zo kon worden begonnen met de bouw van het derde spoor en de ontsluiting van de wijk Loerik III. Daarnaast kon woningbouw gestart worden in Hofstad II. Ook kreeg de gemeente delen van Loerik V, Hofstad III en Castellum tijdelijk in gebruik voor de afvoer van rioolwater en de aanvoer van zand uit de recreatieplas.

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst heeft de gemeente Houten een inspanningsverplichting ten aanzien van de verplaatsing van de bedrijven van de gebr. Van Wijk. De ondertekening van de contracten is van belang omdat nu met de bouw van de nieuwe school kan worden begonnen, Loerik III verder kan worden ontwikkeld en er vooruitgang kan worden geboekt in de woningbouw in het algemeen. Tevens komt er een einde aan de onzekerheid voor alle betrokken partijen. Ook de mogelijkheden voor een betere ontsluiting van de wegen worden nu verruimd. Daarnaast kan worden voorkomen dat de oprukkende woningbouw in de omliggende gebieden een nog grotere hinderpaal zou worden voor de realisatie van de hiervoor genoemde ontwikkelingen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).