CD&V
Wetstraat 89
1040 Brussel
Tel : 02.238.38.11
Fax : 02.230.43.60
www.cdenv.be

E-mail : inform@cdenv.be

CD&V-nieuws
27 februari 2002

JEUGDSECTOR IS TERECHT BOOS OP MINISTER ANCIAUX

Het wordt stilaan eentonig, maar het blijft helaas de realiteit: behoorlijk bestuur is niet besteed aan paars-goren. Met het nieuwe decreet over het Vlaamse Jeugdbeleid was het weer prijs. Minister Anciaux stelde een timing voorop die niet alleen illegaal is, maar ook nog volkomen irrealistisch. Waarschuwingen van Mieke Van Hecke (CD&V) en van de jeugdsector werden straal genegeerd. Veel te laat zag minister Anciaux in dat zijn deadline niet kon worden gehaald en dus stelde hij de inwerkingtreding van het decreet uit tot 1 januari 2003. Brute pech voor alle jeugdorganisaties die zich de afgelopen maanden uit de naad hebben gewerkt om het gevraagde beleidsplan klaar te hebben. Allemaal verloren moeite.

Lees verder op: http://www.cdenv.be/home.htm
Of rechtstreeks: http://www.cdenv.be/persberichten/02-2002/jeugdsector.htm

VLAAMSE REGERING VERKWANSELT HAAR BEVOEGDHEDEN VOOR GELD

Na het tijdskrediet wordt nu ook de zorgverzekering door de Franstalige politici belaagd. Sonja BECQ (CD&V) heeft destijds de Vlaamse zorgverzekering mee gelanceerd en uitgebouwd vanuit de bekommernis om de betaalbare voorzieningen voor zorgbehoevenden te garanderen. Leidt het systeem-Verhofstadt weer tot communautair getouwtrek op kosten van de Vlamingen?

Lees verder op: http://www.cdenv.be/home.htm
Of rechtstreeks:
http://www.cdenv.be/persberichten/02-2002/Vlaams_beleid.htm

PAARS-GROENE SPOORBELEID GOED VOOR DE PRULLENMAND

Het paars-groene spoorbeleid is een puinhoop. De herstructurering, het investeringsplan en het samenwerkingsakkoord kunnen dit alleen maar erger maken. Ludwig CALUWE (CD&V) is formeel: het mobiliteitsprobleem wordt niet opgelost, de NMBS stevent af op haar ondergang en Vlaanderen wordt benadeeld. Een briefje van Verhofstadt verandert daar volstrekt niets aan.

Lees verder op: http://www.cdenv.be/home.htm
Of rechtstreeks: http://www.cdenv.be/persberichten/02-2002/SPOORBELEID.htm