Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 27-02-2002 2e Persbericht woensdag 27 februari 2002

Politieberichten

Eindhoven: Diefstal auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Amstelstraat een zwarte BMW 518i met het kenteken HS-BZ-63 gestolen.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Woensdagmiddag rond 13.30 uur is op de Kanaaldijk Zuid een 18-jarige automobilist uit Eindhoven gecontroleerd. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig Neder-lands rijbewijs. De Eindhovenaar is hierop aangehouden. Tijdens de controle reed de bijrijder de auto een twintigtal meter verder en parkeerde daar de auto. Hij werd gecontroleerd en bleek niet in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De verdachte, een 33-jarige man uit Eindhoven, is daarop aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De auto is veilig gesteld aan het politie-bureau.

Helmond: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 10.55 en 12.35 uur is op de Bakelsedijk een snelheidscontrole gehou-den. 430 voertuigen zijn gecontroleerd. 40 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u.

Op de Paulus Potterstraat is donderdagmiddag tussen 14.35 en 14.50 uur een snelheids-controle gehouden. Van de 110 gecontroleerde voertuigen reden er vier sneller dan de toe-gestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal.

Helmond: Meisje onzedig betast
Woensdagmiddag rond 16.30 uur is op de Noord Parallelweg een 15-jarige fietster uit Hel-mond lastig gevallen door een onbekende jongen. Het meisje fietste daar over het fietspad. De jongen kwam naast haar fietsen. Hij zei wat tegen het meisje en betastte haar onzedelijk. Zij gaf hem te kennen daar niet van gediend te zijn. Hierop fietste de jongen snel weg. De verdachte reed op een donkere herenfiets. Hij was ongeveer 18 20 jaar oud, had kort geknipt krullend haar en droeg een bruine lederen jas met een donkere sjaal.

Nuenen: Inbraak woning
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een in aanbouw zijnde woning aan de Lindenlaan in Nuenen. Uit de woning werden de verwarmingsketel en enkele kranen gesto-len.

Best: Diefstal auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Munterstraat in Best een oranje Mercedes Benz 208 D met het kenteken VX-07-YL gestolen.

Asten: Diefstal auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is in Asten in de Berkelaar een grijze Volkswagen Variant met het kenteken RR-RD-05 gestolen.

Son: Verkeerscontrole
Woensdagmorgen tussen 7.30 en 9.00 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden in de Hendrik Veenemanstraat in Son. Maar liefst 71 automobilisten gingen op de bon die de geslotenverklaring negeerden. Een automobilist kreeg een bon omdat hij door rood reed en een ander reed over het fietspad wat hem een bekeuring opleverde.

Beek en Donk: Autogordelcontrole
Woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.15 uur is op de Koppelstraat een autogordelcontrole gehouden. Van de 70 gecontroleerde automobilisten droegen er elf geen autogordel. Zij kregen een proces-verbaal.

Bakel: Autogordelcontrole
Woensdagmiddag tussen 14.00 en 15.15 uur is op de Dorpsstraat een autogordelcontrole gehouden. 60 voertuigen zijn gecontroleerd. Vijf automobilisten droegen geen autogordel. Zij kregen een bekeuring.

Valkenswaard: Diefstal portemonnee
Donderdagmiddag rond 16.45 uur is van een 80-jarige vrouw uit Valkenswaard haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op De Vest. Tijdens het afrekenen legde zij haar portemonnee naast zich neer. Even later bemerkte ze dat de portemonnee verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes, fotos en ruim 10 Euros.

Waalre: Inbraak in een woning
Woensdag tussen 1.00 en 10.30 uur is ingebroken in een woning op de Bolderiklaan. Een bovenlicht aan de achterzijde van de woning is opengebroken. Uit de woning verdwenen vier schilderijen, een computer met monitor en printer en een gsm met adapter.

Bergeijk: Snelheidscontrole
Donderdagmorgen tussen 8.15 en 8.45 uur is op de Burg. Aartslaan een snelheidscontrole gehouden. Drie automobilisten kregen een proces-verbaal. Zij reden sneller dan de toege-stane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u.

Veldhoven: Roodlichtcontrole
Woensdag is op de Kempenbaam De Run 1000/2000 een roodlichtcontrole gehouden. Negen automobilisten negeerden het roodlicht. Zij kregen een proces-verbaal.

Best: Alcohol
Woensdagavond rond 19.55 uur is op de Oude Rijksweg een 40-jarige automobilist uit Best gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 0,75 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van 190 Euro opgelegd.