Arrondissementsparket Den Haag

Den Haag, 27 februari 2002

Verdachten aangehouden voor overval Woubrugge

Op maandag 25 februari en dinsdag 26 februari 2002 zijn zeven verdachten aangehouden in het onderzoek naar de overval op een woning in Woubrugge op 12 februari jl. Bij die overval raakte een 39-jarige inwoner uit Woubrugge ernstig gewond.
De verdachten in de leeftijd van 21 tot 58 jaar zullen de komende dagen nader worden verhoord door rechercheurs van het Recherche Bijstands Team van Politie Hollands Midden.

Op donderdag 28 februari aanstaande zullen vier van hen in verband met de overval worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Haag. Het gaat om drie mannen van respectievelijk 58, 29 en 27 jaar en een vrouw van 35 jaar, allen afkomstig uit de omgeving Eindhoven/Helmond. Een vijfde man die verdacht wordt van heling, leeftijd 21 jaar, zal wegens een aangetroffen hoeveelheid harddrugs eveneens worden voorgeleid. De zesde verdachte is inmiddels heengezonden nadat bleek dat zij niet bij de overval op de woning betrokken was. Over de zevende, vrouwelijke verdachte is nog geen beslissing genomen.