Ingezonden persbericht


Woensdag 27 februari 2002 zal er van 20:30 tot 22:30 een verkiezingsdebat plaatvinden op onze societeit "Koinoonia" aan de Mauritsweg 29b. Politici van de verschillende politieke partijen voor de Adviesraad voor het Centrum zullen deze avond aanwezig zijn om met studenten van onze studentenvereniging en diverse politieke jongerenorganisaties te debateren over verschillende onderwerpen. De discussievoorzitter voor deze avond is de heer G. Jansen, studentenpastor verbonden aan de Erasmus Universiteit. Ik zal eerst even kort vertellen wie wij zijn.

S.S.R.-Rotterdam is één van de grootste en oudste besloten studentengezelligheidsverenigingen van Rotterdam. Opgericht op 28 januari 1918, officieel erkend door de Senaat van de Nederlandse Handels Hoogeschool, de voorloper van de Erasmus Universiteit Rotterdam, op 22 april 1932 en goedgekeurd bij Koninklijk besluit van 10 april 1946, staat zij al 84 jaar lang borg voor een gezellige studententijd vol ontplooiingsmogelijkheden voor haar leden en vervult dan ook een belangrijke sociale functie. Op het moment telt S.S.R.-Rotterdam ongeveer 850 leden, grotendeels studerend aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, of anders aan één van de HBO-instellingen in Rotterdam.

Met de verkiezingen van woensdag 6 maart 2002 in het vooruitzicht organiseren wij in samenwerking met de Rotterdamse politieke partijen een discussieavond in de trant van "Het Lagerhuis".
De avond zal om 20:30 uur aanvangen, waarbij iedereen wordt ontvangen met koffie en thee. Zowel onze eigen leden als de Rotterdamse politieke jongerenorganisaties zijn voor deze avond uitgenodigd. We verwachten tussen de tachtig en honderd genodigden waarbij er door middel van stellingen over verschillende onderwerpen gediscussieerd kan worden. De onderwerpen die aan bod zullen komen zijn: veiligheid, huisvesting en horecabeleid. De discussieavond zal tot ongeveer 22:30 uur duren. Daarna is er een informele borrel.

Hopende u op deze avond te begroeten teken ik,
Met vriendelijke groet,

Adriaan Copper
h.t. praeses der S.S.R.-R. en de R.S.S. "Koinoonia"
Mauritsweg 29b
3012 JS Rotterdam
tel:010-4143256