Akzo Nobel

Akzo Nobel versterkt positie in de Griekse verfmarkt

Arnhem, 27 februari 2002 Akzo Nobel Coatings heeft het belang in de Griekse verffabrikant Vivechrom van 51% naar 76% verhoogd. Deze stap versterkt Akzo Nobels positie in de Griekse markt van decoratie-verven, waarin Vivechrom het toonaangevende merk is.

Akzo Nobel is al meer dan tien jaar aandeelhouder van Vivechrom en in die tijd is het bedrijf uitgegroeid tot de duidelijke marktleider, zegt Rudy van der Meer, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor Coatings. Deze investering verschaft ons een ideale uitgangspositie om een nog grotere rol te spelen in de verdere groei van deze markt.

Jan Andersson, General Manager van de business unit Decorative Coatings International en verantwoordelijk voor Vivechrom: Het feit dat Akzo Nobel het belang in Vivechrom met 25% heeft vergroot, is een duidelijke indicatie van ons vertrouwen in de Griekse verfmarkt.

Vivechrom heeft zeer recent een aantal belangrijke investeringen gedaan in productie en opslag waardoor het over de modernste verfproductiefaciliteiten in Griekenland beschikt.

Akzo Nobel, met hoofdkantoor in Arnhem, levert wereldwijd producten voor de gezondheidszorg, verven en lakken en chemische producten. Over 2001 bedroeg de geconsolideerde omzet EUR 14 miljard. De onderneming telt ongeveer 66.000 medewerkers in 80 landen. Het Engelstalige jaarverslag over 2001 is vanaf 28 februari a.s. beschikbaar via Internet. De financiële resultaten over het 1e kwartaal worden op 23 april 2002 bekendgemaakt.

Internet:www.akzonobel.nl; www.vivechrom.gr

Corporate Media Relations: tel. 026 - 3664343