Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Gerard's dagbladbezorgster huldigt Olympisch kampioen

Heerde, 27 februari 2002 ? De 30-jarige Jacqueline de Korte, Gerard's dagbladbezorgster van de Zwolse Courant, verraste vanavond Gerard van Velde met een speciaal aandenken aan zijn prachtige prestatie op de 1000 meter tijdens de Olympische Spelen in Salt Lake City. De houder van het nieuwe wereldrecord op deze afstand, ontving uit handen van Jacqueline alle dagbladen van Nederland met de verslagen en foto's van zijn gouden medaillerit. Een initiatief van de Nederlandse Dagbladpers (NDP) om deze sympathieke 'doorbijter' uit Heerde te huldigen.

Tijdens de huldiging in het Dorpshuis van Heerde was Gerard van Velde erg blij met dit cadeau: "Hartstikke leuk! Ontzettend bedankt, dit is een prachtig aandenken!"

In een speciale kist kreeg Gerard alle originele dagbladen overhandigd. Een bewaarexemplaar van alle mooie verslagen en foto's voor de rest van zijn leven.

Een sympathieke 'doorbijter'
Dit speciale kado voor de huldiging van Gerard van Velde is een initiatief van de Nederlandse Dagbladpers (NDP). "Natuurlijk dragen wij alle Olympische Sporters een warm hart toe, maar de prestatie van Gerard sprak ons natuurlijk vooral aan wegens zijn sympathieke karakter en zijn wil om ondanks tegenslagen niet op te geven: een echte doorbijter dus. Hij kan gezien zijn rondetijden zo bij ons aan de slag, maar dan als snelste dagbladbezorger van Nederland", aldus Jan-Willem Gast van het NDP.