Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 27-02-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Stormschade
FLEVOLAND In heel Flevoland is er dinsdag schade ontstaan door de storm.
Op de rotonde Larserdreef/Zuigerplasdreef in Lelystad werd een automobilist door de storm het midden van de rotonde opgeduwd, waar de auto vast kwam te zitten.
Op de Dronterringweg in Dronten raakte de aanhangwagen van een bestelbusje los door een hevige windstoot. De aanhanger kwam onderaan het talud tot stilstand. Een tegemoetkomende auto moest uitwijken en kwam vast te zitten in de rechter berm.
In de Filmwijk in Almere blies de wind het dak van een woning. Het dak kwam op de busbaan terecht.
In de Fellinilaan in Almere raakten van een balkon de cardboard en aluminium platen los. De platen vlogen door de straat en werden door de brandweer gevangen.
Op de Waterlandseweg in Almere raakte een vrachtauto door de harde wind naast de rijbaan. De vrachtauto dreigde te kantelen, maar kon toch snel weer op de weg gezet worden. De weg is ongeveer drie kwartier afgesloten geweest.
In Rutten gingen twee lichtmasten tegen de vlakte, waardoor ook de bedrading los kwam te liggen.
Verder zijn er her en der bomen opgewaaid of uit voorzorg omgezaagd. In Almere liep een auto schade op door een vallende tak. Voor zover bekend heeft niemand letsel opgelopen door de storm.

Ingevorderde rijbewijzen
FLEVOLAND Op de Oostvaardersdijk bij Lelystad heeft de politie dinsdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige automobilist uit Lelystad. De man reed tijdens de storm 182 km/h in plaats van de toegestane 100 km/h.

Een 20-jarige automobilist uit IJsselmuiden werd dinsdagavond op de Kamperweg in Noordoostpolder geklokt op 160, waar 80 is toegestaan. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op de A-6 bij Almere werd dinsdagavond een onopvallende surveillanceauto van de politie ingehaald door een 21-jarige automobilist uit Den Haag. De man werd geklokt op 190, waar 100 is toegestaan. Ook hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Gewonde bij aanrijding
URK Een 17-jarige bromfietser uit Urk zag dinsdagmiddag op het Marsdiep te laat, dat voor hem een 45-jarige Urker automobilist aan het inparkeren was. Hij raakte de motorkap en kwam op het wegdek terecht. De bromfietser is met onbekend overgebracht naar het ziekenhuis in Emmeloord. Hij reed zonder helm, zonder bromfietscertificaat en zonder verzekering. Vermoedelijk was de bromfiets opgevoerd. De bromfietser had de bromfiets zonder toestemming van de eigenaar uit de schuur gehaald.