Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

Kiezen voor de sociale infrastructuur

Congres Welzijn versterkt op 28 februari 2002

19 december 2001

Op 28 februari 2002 vindt in Rotterdam het congres Welzijn Versterkt plaats. Het congres geeft inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van welzijnsbeleid. Deelnemers krijgen een stem in de vaststelling van de Toekomstagenda voor lokaal sociaal beleid en kunnen opinies uitwisselen, moties indienen en amendementen toevoegen. Het congres wordt georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW, de VOG / ondernemersorganisatie voor welzijn, hulpverlening en opvang, de Vereniging Steunfuncties Welzijn / VSW en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport / VWS.

De sociale infrastructuur is een doorslaggevende factor voor het welbevinden van bewoners van Nederland. Die infrastructuur verwijst naar de kwaliteit van het alledaagse leven. Een prettige buurt om te wonen, een goede school, een veilige leefomgeving, goede zorg voor ouderen en gehandicapten, ruimte voor ontmoeting, recreatie, sport en cultuur zijn onderwerpen die voor iedereen realiseerbaar moeten zijn.

Uitkomsten
Het welzijnswerk versterkt de sociale infrastructuur. Dat willen representanten van deze sector in beeld brengen met de Toekomstagenda Welzijn Versterkt 2002 tot 2006. Afgelopen jaar heeft het traject enkele honderden mensen uit verschillende sectoren en bestuurslagen bij elkaar gebracht rond de vraag hoe die toekomstagenda eruit moet zien. Het congres brengt de uitkomsten bij elkaar en stelt de randvoorwaarden op voor de vormgeving van een moderne sociale infrastructuur.

Sprekers
Op het congres treden onder andere op Margo Vliegenthart, Anne Lize van der Stoel, Job Cohen, Wim van Gelder, Jan Willem Duyvendak, Hans Simons, Sjef van Gennip en Micha de Winter. Meer informatie is te vinden op de site www.welzijnversterkt.nl.

Deelnemers
Het congres is bedoeld voor beleidsmakers en managers van welzijnsorganisaties, gemeenten, provincies en landelijke overheid, partners in sociaal beleid, initiatiefnemers van nieuwe welzijnsarrangementen, vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties in de welzijnssector en vertegenwoordigers van beroepsopleidingen.

Deelname
Deelname aan het congres kost ¤ 135,- inclusief congresmap, lunch, koffie, thee en informele afsluiting. Geïnteresseerden kunnen een aanmeldingsformulier aanvragen bij NIZW / Cursus- en Congresbureau,
Postbus 19152, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 63 98, fax (030) 230 64 90, e-mail congres@nizw.nl.

Laatste update: 7 januari 2002