Openbaar Ministerie

Breda, 28 februari 2002

Aangehouden verdachte overlijdt na aanhouding

Bij een overval op een juwelier in de Heuvelstraat in Tilburg is vanmorgen een verdachte aangehouden. Deze verdachte werd bij aankomst bij het cellencomplex van de politie van Midden en West Brabant in Tilburg onwel. De gewaarschuwde GGD heeft de man gereanimeerd, maar medische hulp mocht niet baten en de man overleed. Op dit moment is de identiteit van de overleden verdachte nog niet bekend.

Rond kwart voor twaalf kreeg de politie de melding dat er een overval werd gepleegd op een juwelierszaak in de Heuvelstraat, een winkelstraat gelegen in het voetgangersgebied van de Tilburgse binnenstad. De politie die binnen twee minuten ter plaatse was, zag dat een van de verdachten in de zaak onder controle werd gehouden. Hierna werd de man direct aangehouden, in de boeien geslagen en overgebracht naar het cellencomplex aan de Ringbaan West in Tilburg.

Het tot dusver door de politie ingestelde onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat er mogelijk meerdere verdachten bij de overval betrokken zijn. Die renden weg in de richting van de Emmapassage. Een uitgebreid onderzoek door de politie naar deze verdachten had geen resultaat.

Vanmiddag rond 14.15 uur is door de politie een 40-jarige Tilburger aangehouden. De politie onderzoekt of deze man betrokken is bij het overlijden van de verdachte.

Morgen wordt bij het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk sectie op het slachtoffer verricht. In het belang van het onderzoek kunnen verder geen mededelingen worden gedaan.