Rijksuniversiteit Groningen

Boekbespreking Verwante stemmen van Vikram Seth

Prof.dr. Helen Wilcox en drs. Antoinette Schaepman bespreken de roman Verwante stemmen (An Equal Music) van de Indiase schrijver Vikram Seth. Vikram Seth, die ook een reisboek en verschillende dichtbundels op zijn naam heeft staan, schreef eerder de roman A suitable boy, een internationale bestseller. Verwante stemmen is zijn meest recente boek. Liefdes, gevonden en weer verloren, zijn daarin het hoofdthema met op de achtergrond de steeds terugkerende gepassioneerdheid voor muziek.

Aan de hand van vragen op de website
http://www.let.rug.nl/spraakmakendeboeken behandelen Wilcox en Schaepman dit boek. Hier bespreken zij onder meer de vraag of dit boek speciaal voor muziekkenners en -liefhebbers geschreven is.

Spraakmakende Boeken is een initiatief van de Faculteit der Letteren en richt zich op alle geĂŻnteresseerde lezers. De lezingen worden gehouden door literatuurspecialisten in de hoop literaire werken toegankelijk te maken voor een breed publiek. De toegang is vrij en belangstellenden zijn van harte welkom.

Datum en tijd

donderdag 28 februari 2002, 20.00-22.00 uur

Sprekers

prof.dr. Helen Wilcox en drs. Antoinette Schaepman

Titel

Verwante Stemmen
van Vikram Seth

Serie

Spraakmakende boeken

Plaats

Offerhauszaal Academiegebouw, Broerstraat 5

Informatie

Joke van Kuijk, PR en Voorlichting Faculteit der Letteren, tel. (050)3635909 of j.h.b.van.kuijk-sweering@let.rug.nl (di, wo, do); http://www.let.rug.nl/spraakmakendeboeken