CULTUURNET / MUSEON

Poen, passie en perspectief

Poen, passie en perspectief
vrouwelijke ondernemers in Nederland

Eerste Nationale Netwerkdag voor Vrouwelijke Ondernemers in Museon, Den Haag

Op donderdag 28 februari 2002 wordt voor de eerste keer in Nederland in het Haagse Museon de Nationale Netwerkdag gehouden. Deze Nationale Netwerkdag wordt georganiseerd door Stichting Vrouwelijke Entrepreneurs (SVE) en Entre Jeunes SVE, twee landelijke netwerken van vrouwelijke ondernemers. De Nationale Netwerkdag is de dynamische kick off van de tentoonstelling Poen, Passie en Perspectief, vrouwelijke ondernemers in Nederland. Deze tentoonstelling wordt om 16.00 uur geopend door de Minister van Economische Zaken, mevrouw A. Jorritsma-Lebbink.

Stichting Vrouwelijke Entrepreneurs (SVE) en Entre Jeunes SVE hebben de leden van diverse Nederlandse netwerken van vrouwelijke ondernemers uitgenodigd om deze dag bij te wonen. Ruim 200 vrouwelijke ondernemers zullen vanaf 12.30 uur actief deelnemen aan de Nationale Netwerkdag. Door het inzetten van de Business Joker zullen de vrouwelijke ondernemers vanuit verschillende branches elkaar snel kunnen vinden. Opvallend daarbij zal zijn hoe dynamisch, innovatief en sterk gemotiveerd deze ondernemende vrouwen zijn. Het is niet voor niets dat één op de drie startende ondernemingen wordt opgericht door een vrouw.
Naast het netwerken kunnen de zakenvrouwen deelnemen aan de tafeldiscussie onder leiding van de dagvoorzitter Cox Habbema met dr. P. Winsemius van Mc Kinsey & Company, prof. Dr. M. Mulder van de Universiteit van Wageningen, mevrouw S. Kwekkeboom als zakenvrouw van 2001 en mevr. R. El Mouden als zwarte zakenvrouw van 1999. Maar ook na deze dag gaat het netwerken door. Onderdeel van de tentoonstelling is namelijk de Netwerk Wall. Hier profileren de vrouwelijke ondernemers zich met pasfoto en visitekaartje, zodat alle bezoekers van de tentoonstelling die tot 9 oktober 2002 duurt, de vrouwelijke ondernemers snel kunnen vinden.