KAMER VAN KOOPHANDEL UTRECHT

Eerste Marokkaanse ondernemersvereniging in Nederland

In aanwezigheid van minister R. van Boxtel van Grotesteden- en Integratiebeleid en wethouder J. van Zanen wordt op donderdag 28 februari in Utrecht de eerste Marokkaanse ondernemersvereniging van Nederland genaamd Ammam officieel opgericht. Marokkaanse ondernemers in Utrecht organiseren zich om een betere aansluiting te vinden op initiatieven die bedoeld zijn om de economie in achterstandswijken te stimuleren. De Kamer van Koophandel Utrecht en de gemeente Utrecht zijn hier sedert 1999 mee bezig onder de noemer Wijk in Bedrijf. Inmiddels lopen er projecten in de wijken Hoograven en Zuilen. Wijk in Bedrijf Lombok is eerder met succes afgerond en Kanaleneiland en Overvecht zullen dit jaar beginnen.

Het bestuur van Ammam bestaat uit 7 ondernemers en wordt geleid door 2 vrouwen. Voorzitter is mevrouw Amina Saydali, mede-eigenaar van een makelaarskantoor in de wijk Lombok. De andere bestuursleden zijn o.a. autorijschoolhouder, pizzeria-eigenaar en directeur van een schoonmaakbedrijf.

De eerste prioriteit van Ammam is ledenwerving. Daarnaast worden samen met de Kamer van Koophandel voorlichtingsbijeenkomsten over het ondernemerschap georganiseerd. De ondernemersvereniging krijgt het eerste jaar ook actieve ondersteuning van de KvK om o.a. een eigen secretariaat te vestigen.

U bent van harte welkom op donderdag 28 februari 2002. Locatie: Kamer van Koophandel Utrecht, Kroonstraat 50 te Utrecht.

11.30 uur: ontvangst
12.00 uur: toelichting op Wijk in Bedrijf in Utrecht door ir. J. Bielders, voorzitter Kamer van Koophandel Utrecht
12.05 uur: toelichting op Grote Stedenbeleid in Utrecht door mr. J. van Zanen, wethouder gemeente Utrecht 12.10 uur: toespraak minister mr. R. van Boxtel 12.30 uur: officiële oprichting ondernemersvereniging Ammam en toelichting door mevrouw A. Saydali (voorzitter) 12.40 uur: gelegenheid voor interviews
13.00 uur: einde bijeenkomst

Meer informatie bij:
Kamer van Koophandel Utrecht, Armand Leenaers, telefoon 030-2363316 of 06-53509137
Gemeente Utrecht, Stijn Terlingen, telefoon 030-2861156

28 feb 02 12:30