Persberichten politie Rivierenland

---

Donderdag, 28 februari 2002

---

Man neergeschoten in woning Oosterhout

OOSTERHOUT - Vanavond tussen 20.30 uur en 21.00 uur is een 36-jarige man neergeschoten in zijn woning aan de Stationsstraat in Oosterhout. De verdachten zijn er van door gegaan. De politie van het district Rivierenland heeft de zaak in onderzoek.
Naar wat nu bekend is, werd vanavond rond het genoemde tijdstip bij de betreffende woning aangebeld. Toen de 36-jarige bewoner de deur open deed, stonden er twee mannen met bivakmutsen voor de deur. Er werd op de man geschoten en er is door de verdachten naar geld gevraagd. Of er daadwerkelijk geld is buit gemaakt is op dit moment nog onbekend. De verdachten zijn er vervolgens in een personenauto vandoor gegaan. Het gewonde slachtoffer heeft zelf 112 gebeld en is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij verkeert momenteel buiten levensgevaar.
Van de verdachten ontbreekt op dit moment nog ieder spoor. De politie heeft de zaak in onderzoek. Vanavond is direct begonnen met een sporenonderzoek in en rond de woning. Een buurtonderzoek zal volgen..

Babberich en Didam - Radarcontroles
Gister zijn op drie plaatsen radarcontroles gehouden. Op de Aedtseweg in Babberich werden van 15.30 tot 21.30 uur 3550 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 88 te hard me werd als hoogst gemeten snelheid 109 km/u.
Eveneens op de Aedtseweg werden van 8 tot 14 uur 2800 voertuigen gecontroleerd. Hierbij waren 51 zondaars. De derde controle vond plaats op de Tatelaarweg in Didam. Daar passeerden 2790 voertuigen waarvan er 29 te hard reden.
Bureau Communicatie - district Rivierenland

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl