Ingezonden persbericht


EQUANT EERSTE SERVICE PROVIDER MET ENXv2-CERTIFICATIE

Nu ook wereldwijd extranet voor de automobielindustrie

Amsterdam, 28 februari 2002 Equant is de eerste wereldwijd opererende service-provider geworden die gecertificeerd is voor de Europese Netwerkbeurs European Network Exchange, ENX. Dit stelt Equant in staat klanten te verbinden met ENXv2, het breedbandige netwerk dat de automobielindustrie verbindt met de toeleveranciers, verspreid over de gehele wereld. De certificatieovereenkomst werd getekend door de ENX Associatie en France Télécom, namens haar dochteronderneming Equant.

ENX werd door de Europese automobielindustrie opgericht om nauwere samenwerking tussen autofabrikanten en hun wereldwijde toeleverketen mogelijk te maken. Het netwerk voldoet aan de grote vraag naar doelgerichte, efficiënte en beveiligde communicatie, waarvan de kwaliteit gewaarborgd wordt door uitgebreide service level agreements (SLA's). De eisen voor optimalisering van processen en productieketens worden steeds hoger en met de krachtige ENXv2-oplossingen is Equant in staat een continu hoog niveau van dienstverlening te garanderen.

De Equant ENXv2-service is gebaseerd op Equant IP VPN, een van de succesvolste IP VPN-diensten ter wereld. Equant IP VPN loopt over Equant's MPLS netwerk. Deze labelingtechniek biedt de gebruiker buitengewoon grote zekerheid en kwaliteit, nog extra ondersteund door veelomvattende en op de gebruikers afgestemde SLA's. Equant's ENXv2-service zal aanvankelijk in een aantal Europese landen beschikbaar zijn; in een verdere uitbreiding later dit jaar is voorzien, zodra de parameters van het service-niveau aangepast zijn voor verbindingen buiten Europa. De inrichting van het ENXv2-netwerk voor de automobielindustrie betekent een belangrijke mijlpaal in de succesvolle reeks Equant implementaties van (geconvergeerde) netwerken.

Equant
Equant wordt gezien als de grootste aanbieder ter wereld van IP- en datacommunicatiediensten voor multinationals. Equant biedt deze ondernemingen een ruime keus in netwerk-integratie- en beheerservices. Het bereik van Equant's services strekt zich uit over de gehele wereld; het datanetwerk verbindt alle belangrijke handelscentra in 220 landen en regio's naadloos met elkaar. In 145 landen wordt plaatselijke ondersteuning geboden. Equant kan bogen op ruim vijftig jaar ervaring in datacommunicatie en verleent zijn services aan duizenden grote en zeer grote ondernemingen. Equant, lid van de France Telecom Group, heeft een uitgebreid leveringsprogramma van beproefde datanetwerkdiensten, dat voldoet aan nagenoeg alle eisen van grote organisaties t.a.v. kwaliteit, betrouwbaarheid en beheermogelijkheden. De proforma-omzet van Equant bedroeg in 2001 meer dan $3 miljard. Equant heeft beursnoteringen in New York (NYSE: ENT) en Parijs (Euronext: EQU). Voor meer informatie zie www.equant.com.

De ENX Associatie
De Europese Network Exchange Association is opgericht op 15 juni 2000. Doel van de organisatie was het opzetten en bouwen van een netwerk voor bedrijven in de gehele Europese automobielindustrie. De huidige leden van de ENX Associatie zijn:
De fabrikanten: Audi, BMW, DaimlerChrysler, Fiat, Ford, Karmann, MAN, PSA, Opel, Porsche, Renault, Volvo, VW. De toeleveranciers: Bosch, Michelin, Siemens.
Aangesloten leden: ANFAC (Spanje), GALIA (Frankrijk), SMMT (Verenigd Koninkrijk), VDA (Duitsland). Bedrijven in Duitsland en Frankrijk maken voor hun productie al gebruik van ENX .

Zie voor nadere informatie: www.enxo.com

Voor nadere perscontacten:

Equant Lubbers & De Jong Erwin Veenhuyzen, marketing manager Bert Lubbers Prof. W.H. Keesomlaan 3 Keizersgracht 219 1183 DJ Amstelveen 1016 DV Amsterdam Tel.: (020) 503 75 54 Tel.: (020) 421 05 65

###

Voorzover dit bericht uitlatingen bevat met een toekomstgericht karakter, zijn deze onder normaal voorbehoud van onverwachte ontwikkelingen of onvoorziene omstandigheden.