Gemeente Tiel


Openbare Mededelingen 28 februari 2002

Bouwen

Aangevraagde bouwvergunningen

* Feenstra Verwarmingen B.V., veranderen bedrijfskantoor, Edisonstraat 4(19-02-2002)

* Stichting Christelijke Woningkorporatie, herbouwen woning, Iepstraat 22 (15-02-2002)

* Zegers Projecten BV, bouwen bedrijfscomplex, Newtonstraat 15-17 (21-02-2002)

* W. van Toorn, uitbreiden woning, Notarisappel 198 (20-02-2002)
* Bos Beheer O.G., verbouwen pand, Westluidensestraat 36 (20-02-2002)

* Gemeente Tiel, plaatsen kantoor, Wilhelmina Druckerstraat ongenummerd (21-02-2002)

De publicatie van aangevraagde bouwvergunningen heeft slechts een informerend karakter. Tegen een aangevraagde bouwvergunning kan geen bezwaarschrift worden ingediend. Dat kan pas als de vergunning is verleend.

Verleende bouwvergunningen

* Dhr. van der Zande, plaatsen tijdelijke verkeersbrug, Rijksweg A15 Tiel (19-02-2002)

* P.J.J. Elferink, vergroten woning, Mozartstraat 42 (19-02-2002)
* J.P. van de Bent Stichting, bouwen woongebouwen t.b.v. zorgcomplex, Waaierpad 3 t/m 13 (19-02-2002)
* E.M. Roodnat, plaatsen dakkapel, L. Wilkensstraat 13 (19-02-2002)
* Gebr. van Heerewaarden, aanpassen voorgevel bedrijfspand, Lutterveldweg 5 (19-02-2002)

* J.P. van de Bent Stichting, bouwen activiteitengebouw t.b.v. zorgcomplex, Waaierpad 1 (19-02-2002)

* G. de Kleijn, plaatsen dakkapel, F.J. Ebbensstraat 9 (21-02-2002)
* J.D.J.E. de Vries, plaatsen dakkapel, F.J. Ebbensstraat 7 (21-02-2002)

Positieve beschikking sloopmeldingen

* S. den Ambtman, slopen schuur met asbest golfplaten, Hogestraat 64 (19-02-2002)

* S.C.W., vewijderen asbesthoudende vloerbedekking, Hertog Karellaan 114 (19-02-2002)

Deze besluiten liggen zes weken, ingaande op de dag na de bij de vergunning vermelde verzenddatum, ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu. U kunt de besluiten inzien van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Een ieder wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, kan gedurende deze termijn, tegen dit besluit een bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders indienen. Zie verder in de rubriek `Bezwaarschrift'.

Milieu

Wet milieubeheer

Bij Publieksvoorlichting van de gemeente Tiel ligt ter inzage het ontwerp-besluit op de aanvraag van:

* metaalwarenfabriek Latenstein B.V., om een vergunning ex artikel 8.4 (revisievergunning), gevestigd Latensteinse Middenweg 2.

Vanaf 1 maart 2002 tot 29 maart 2002 kunnen het ontwerp-besluit en de relevante stukken worden ingezien bij Publieksvoorlichting, iedere werkdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Tijdens deze periode kunnen tegen bedoeld ontwerp-besluit bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 6325, 4000 HH Tiel, schriftelijk gemotiveerde bedenkingen worden ingebracht. Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Het verzoek daartoe dient schriftelijk en tegelijkertijd met de bedenkingen bij het college van burgemeester en wethouders te worden ingediend. Mondelinge bedenkingen kunnen worden ingebracht tijdens een openbare gedachtewisseling, die slechts op verzoek zal worden gehouden.

Tevens maken burgemeester en wethouders op grond van artikel 8.41, lid 4 van de Wet milieubeheer bekend, dat de volgende melding is binnengekomen:

Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer

* Mado B.V., voor het van toepassing worden van het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer op een reeds aanwezige inrichting, gevestigd Latensteinse Rondweg 2.

Vanaf 1 maart 2002 kan deze melding, alsmede de bijbehorende stukken, gedurende 4 weken worden ingezien bij Publieksvoorlichting, iedere werkdag van 9.00 tot 16.00 uur. Voor nadere inlichtingen kan men zich wenden tot de afdeling Bouwen en Milieu, tel. 0344-63 72 44.

Veiligheidsrapport gasdepot De Kellen

Bij Publieksvoorlichting liggen het veiligheidsrapport en de gezamenlijke beoordeling door gemeente, arbeidsinspectie en brandweer ter inzage.

Alle bedrijven in Nederland die met gevaarlijke stoffen werken en deze in grotere hoeveelheden opslaan, moeten aan allerlei verplichtingen voldoen. Deze verplichtingen staan onder meer genoemd in het `Besluit risico's zware ongevallen 1999'. Gasdepot De Kellen is een op- en overslagbedrijf waar grote hoeveelheden propaan, butaan en LPG wordt opgeslagen. Volgens de regels is dit bedrijf verplicht een veiligheidsrapportage op te stellen. Op 30 mei 2001 is dit veiligheidsrapport ingediend. Dit is door een team van deskundigen (regionale brandweer, arbeidsinspectie en de gemeente Tiel) op volledigheid en juistheid beoordeeld.

Deze stukken kunnen vanaf 1 maart tot 29 maart 2002, worden ingezien bij Publieksvoorlichting, iedere werkdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Tijdens deze periode kunt u, op grond van de artikelen 3:45 juncto 7:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel. Zie verder in de rubriek `Bezwaarschrift'.

Monumenten

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft besloten vergunning te verlenen voor wijziging van het rijksmonument:
* Kerkstraat 6 (verzenddatum: 15 februari 2002)
De wijziging betreft het pand geschikt te maken als winkel met daarvan gescheiden woningen.

Het beluit en de daarop betrekking hebbende gegevens en stukken liggen zes weken, ingaande op de dag na de op het besluit vermelde verzenddatum voor een ieder ter inzage op het stadhuis bij publieksvoorlichting. Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan een ieder wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken gedurende deze termijn bezwaar tegen dit besluit maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Cfi /FJZ t.a.v. de Commissie voor de bezwaarschriften, Postbus 606, 2700 ML Zoetermeer. Tenminste een kopie van deze beschikking moet bij het bezwaarschrift worden gevoegd.

Groen

Verleende kap vergunning

Aan: E. Reuser
Voor: Eén sierkers in de voortuin van Meeslaan 4 Verzenddatum: 20 februari 2002

Deze kap vergunning en bijbehorende gegevens en stukken ligt ter inzage bij Publieksvoorlichting in het stadhuis. De inzagetermijn gaat in vanaf de bij de vergunning vermelde verzenddatum. Degene wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken, kan - op grond van de artikelen 3:45 juncto 7:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht - binnen zes weken na de bij de kap vergunning vermelde verzenddatum, een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Wilt u voorkomen dat de betreffende bomen na afloop van de hierboven genoemde termijn gekapt worden, dan dient u de President van de sector Bestuursrechts van de arrondissementsrechtbank te Arnhem te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zie verder in de rubriek `Bezwaarschrift'.

Ontheffingen/vergunningen

Verleende vergunningen

* Oranjevereniging Tiel voor het plaatsen van een draaimolen en een oliebollen verkoopwagen op de Markt van 18 april tot en met 4 mei 2002 en voor het organiseren van diverse festiviteiten op onder andere de Markt en in het Kalverbos op Koninginnedag (verzenddatum: 20 februari 2002).

* Eerste Tielse Jeu de Boules Vereniging `De Teerling' voor het houden van het jaarlijkse jeu de boulestoernooi (Petanque Parktoernooi) in het Kalverbos op 15 juni 2002 (verzenddatum: 25 februari 2002).

Alle op deze vergunningen betrekking hebbende stukken liggen ter inzage bij Publieksvoorlichting. Een ieder wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken kan ingevolge de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken, gerekend vanaf de dag na de achter de ontheffing vermelde verzenddatum bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders. Zie verder de rubriek `Bezwaarschrift'.

Verkeer

Kruispunt Jhr. P.A. Reuchlinlaan-Akelei
Vanwege de aanleg van een rotonde op het kruispunt Jhr. P.A. Reuchlinlaan-Akelei wordt vanaf maandag 4 maart tot en met vrijdag 19 april de kruising gesloten voor bestuurders. Een omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Waterpoort
Vanwege graafwerkzaamheden ten behoeve van de Waterpoort aan de zijde van het Plein wordt op dinsdag 5 maart de onderdoorgang gesloten voor bestuurders.

Westluidensestraat
In een gedeelte van de Westluidensestraat, gelegen tussen de Koninginnenstraat en de Koornmarkt, wordt vanwege bouwwerkzaamheden op maandag 4 maart van 07.00 tot 16.00 uur gesloten voor bestuurders.

Veemarkt
Vanwege werkzaamheden aan het hoofdriool kan er vanaf maandag 4 maart 07.00 uur tot en met vrijdag 8 maart 17.00 uur enig overlast voor bestuurders ontstaan aan de zuidelijke kant van de Veemarkt (grachtzijde).

Oliemolenwal
Vanwege bouwwerkzaamheden wordt woensdag 6 maart vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur de Oliemolenwal gesloten voor bestuurders.

Overig

Aangevuld bekostigingsbesluit herinrichting Promenadegebied Tiel Burgemeester en wethouders maken bekend, dat per 21 februari 2002 in het Gemeenteblad 2002 onder nummer 1.02 is opgenomen het besluit van de gemeenteraad van 20 februari 2002 tot vaststelling van het aangevuld bekostigingsbesluit herinrichting Promenadegebeid Tiel.

Hieronder volgt de integrale tekst van dit besluit.

De raad van de gemeente Tiel;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders;

gelet op artikel 222, juncto artikel 139 van de Gemeentewet, alsmede gelet op de Exploitatieverordening Tiel 2001;

overwegende dat:

* uw raad bij besluit van 21 november 2001 heeft ingestemd met de herinrichting van het Promenadegebied;

* de kosten in verband met de aanleg van voorzieningen, voortvloeiende uit de herinrichting naar evenredigheid van verkregen profijt dienen te worden omgeslagen over die onroerende zaken die als gevolg van de aanleg van deze voorzieningen worden gebaat;

* dat in voorkomende gevallen het verhaal van kosten plaats zal vinden op basis van een overeenkomst, die is gebaseerd op de regels zoals opgenomen in de Exploitatieverordening Tiel 2001;
* dat ingeval de aan de voorzieningen verbonden lasten ter zake van een onroerende zaak niet bij overeenkomst zijn of worden voldaan, het verhaal van kosten zal plaatsvinden via de heffing van een baatbelasting, zoals bedoeld in artikel 222 van de Gemeentewet;

besluit:

1.a. het gebied waarin de onroerende zaken zijn gelegen die gebaat worden door de voorzieningen van openbaar nut, die door of met medewerking van de gemeente tot stand worden gebracht ten behoeve van de herinrichting van het Promenadegebied Tiel aan te duiden overeenkomstig de bij dit besluit behorende en gewaarmerkte kaart.
1.b. de voorzieningen zullen worden aangebracht in de volgende straten:
Hoogeinde, Hoogeindsestraat, Hof van Arkel, Waterstraat, Walstraatje, Oliemolensteeg, Kerkstraat, Markt, Voorstad, Varkensmarkt en Weerstraat.

2. dat de voorzieningen, zoals bedoeld onder 1 in ieder geval bestaan uit die werken als bedoeld in artikel 1 f van de Exploitatieverordening Tiel 2001, doch in ieder geval bestaan uit de volgende werken:
a. de aanleg, aanpassing dan wel verbetering van de sierbestrating;
b. de aanleg van speciale lijngoten;
c. de aanleg, aanpassing dan wel verbetering van de openbare verlichting;
d. de aanleg, aanpassing dan wel verbetering van straatmeubilair; e. de aanplant van nieuwe bomen dan wel boomvoorzieningen f. herinrichting van de Markt;
g. aanbrengen van waterelementen/kunstwerken.
3.a. dat het verhaal van kosten van voorzieningen van openbaar nut zal plaatsvinden op basis van een exploitatie-overeenkomst krachtens de Exploitatieverordening Tiel 2001.

3.b. dat het kostenverhaal ter zake van deze
exploitatieovereenkomst zal geschieden op grond van de bij dit besluit behorende en gewaarmerkte begroting, waarbij de mate waarin de kosten via overeenkomst worden verhaald is bepaald op maximaal 453.780,--, welke begroting voor het aanbieden van de overeenkomsten als bedoeld onder 3.a. zal worden aangevuld met de wijze van kostenomslag alsmede de peildatum van de baatbelasting.


4. de mate waarin de kosten van de onder 2. genoemde voorzieningen via een baatbelasting op genot hebbenden krachtens eigendom, bezit of beperkt recht zullen worden verhaald, vast te stellen op maximaal 453.780,-- , zoals opgenomen in de bij dit besluit behorende en gewaarmerkte kostenbegroting, zulks onder de bij de latere baatbelastingverordening vast te stellen regels met betrekking tot onder meer de definitieve omslag van kosten van de voorzieningen over de binnen het onder 1. genoemde gebied gelegen onroerende zaken.


5. de inhoud van dit besluit, dat kan worden aangehaald als `Aangevuld bekostigingsbesluit herinrichting Promenadegebied Tiel' bekend te maken overeenkomstig artikel 139 van de gemeentewet.

Aldus besloten in de openbare vergadering van 20 februari 2002.

Het bekostigingsbesluit ligt voor een ieder kosteloos ter inzage bij Publieksvoorlichting. Het Gemeenteblad is verkrijgbaar bij de afdeling Bestuur en Communicatie, productgroep Juridische Zaken. Een ieder kan op verzoek, tegen betaling van de verschuldigde leges, een afschrift verkrijgen van dit besluit.

Raadgevend correctief referendum (Trw).

Burgemeester en wethouders delen tevens mee, dat zij - op grond van het bepaalde in artikel 22 van de Tijdelijke referendumwet (Trw) - hebben besloten (d.d. 26 februari 2002, onder nummer 7) dat het `Aangevuld bekostigingsbesluit herinrichting Promenadegebied Tiel' niet in aanmerking komt voor een raadgevend correctief referendum. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden - gelet op het bepaalde in artikel 144, eerste lid, onder a, van de Tijdelijke referendumwet - binnen zes dagen na de bekendmaking van dit besluit beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te `s-Gravenhage.

Collectes

De volgende organisaties collecteren in de maand maart in de gemeente Tiel:

* 3 tot en met 9 maart, Nationaal Jeugd Fonds
* 10 tot en met 16 maart, Nationaal Reuma Fonds
* 17 tot en met 23 maart, Simavi

Bezwaarschrift
Wanneer uw belang rechtstreeks is betrokken bij een vergunning/melding, kunt u tijdens de inzagetermijn van de betreffende vergunning/melding een bezwaarschrift indienen. Een bezwaarschrift kunt u indienen bij burgemeester en wethouders, tenzij bij de vergunning/melding anders is vermeld.

Het postadres voor uw bezwaarschrift is: postbus 6325, 4000 HH Tiel.

Een bezwaarschrift moet ondertekend zijn en in ieder geval de volgende gegevens bevatten:

* naam en adres (inclusief postcode) van de indiener;
* de datum;

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt;
* de motieven van het bezwaar;

* de handtekening.

Een bezwaarschrift gesteld in een vreemde taal dient voorzien te zijn van een vertaling. Het ontbreken van deze gegevens kan tot niet ontvankelijkheid van het bezwaarschrift leiden.

Voorlopige voorziening

Als u vindt dat uw belangen spoedeisend zijn, kunt u bij de President van de rechtbank te Arnhem een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Een dergelijk verzoek, gericht aan de president, kan pas worden ingediend nadat bezwaar is gemaakt. Dit verzoek moet dezelfde gegevens bevatten als het bezwaarschrift. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek wordt griffierecht geheven. Het postadres is : Arrondissementsrechtbank Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Betuweroute

Op deze pagina informeert de Projectorganisatie Betuweroute de omwonenden over de aanleg van de Betuweroute in en rondom de gemeente Tiel. Mocht u naar aanleiding hiervan vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Kim Assink van de Projectorganisatie Betuweroute, te bereiken op telefoonnummer 0344-69 85 23.

Tijdelijke afsluiting Grotebrugse Grintweg tussen Hoog Kellenseweg en Spoorstraat voor autoverkeer

De Grotebrugse Grintweg zal van maandag 4 maart tot en met vrijdag 15 maart 2002 afgesloten worden voor autoverkeer. De weg wordt afgesloten tussen de Hoog Kellenseweg en de kruising met de Spoorstraat aan de oostzijde van het Amsterdam Rijnkanaal. Dit gedeelte wordt verlegd en verhoogd en zal ten gevolge van asfalteringswerkzaamheden worden afgesloten. (Brom)fietsverkeer kan wel passeren.

Omleidingsroute
Voor lokaal verkeer is de volgende omleidingsroute ingesteld: vanaf de Medelsestraat in Echteld, via De Beldert en de Mauriksestraat naar de Industrieweg (N835) in Tiel. Vanuit Tiel: via de Industrieweg en Rooyensteinsebrug of de A15 richting Nijmegen.