Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

Apple wint Technical Grammy Award 2002

Bunnik, 27 februari 2002 @ Apple ontving onlangs een Technical Grammy Award van de National Academy of Recording Arts and Sciences voor zijn bijzondere technische bijdragen met betrekking tot de muziek- en opname-industrie. Het is voor het eerst dat een Technical Grammy Award aan een computerfabrikant wordt toegekend.

Al vanaf de oorspronkelijke Macintosh, de eerste personal computer waarin audiofunctionaliteit was ingebouwd, heeft Apple mede vormgegeven aan de manier waarop muziek wordt geschreven, opgenomen, gemixt en beluisterd. De huidige, krachtige Mac- en PowerBook-computers worden door muziekproducenten over de hele wereld gebruikt. Bovendien speelt Apple, dankzij de innovatieve iTunes-programmatuur en de draagbare digitale-MP3-speler iPod, een toonaangevende rol in de digitale-muziekrevolutie.

"Muziek is voor ons heel belangrijk", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "We vinden het dan ook fantastisch dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan hoe muziek wordt gemaakt en beluisterd. Het is voor ons een geweldige eer om als eerste bedrijf in deze sector een Technical Grammy Award in de wacht te slepen en we zijn vastbesloten om de komende jaren ons steentje te blijven bijdragen aan de ontwikkelingen op dit gebied."

Apple streeft ernaar om de rechten van zowel de eigenaars van intellectueel eigendom als de consumenten te beschermen. Wat betreft de verspreiding van digitale muziek is Apple van mening dat er een "middenweg" bestaat die het stelen van muziek actief ontmoedigt maar tegelijkertijd de rechten van de consument beschermt, zodat zij de muziek die zij legaal hebben verworven op hun eigen apparatuur kunnen beheren en beluisteren. De iTunes-programmatuur en iPod van Apple zijn toonaangevende voorbeelden van verantwoordelijke en succesvolle digitale-muziekoplossingen, die zowel door de consument als door de muziekindustrie enthousiast zijn ontvangen.

© 2002, Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, iPod, iTunes en PowerBook zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

# # #

Apple
Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: http://www.apple.com
Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple: http://www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steven Van den Eynde
MarCom & PR Manager Apple Belux
Buro & Design Center
Heizel Esplanade 1, bus 100
1020 Brussel
Tel: +32 (0)2-474-42-57
Fax: +32 (0)2-474-43-00
E-mail: vandeneynde.s@euro.apple.com

Ellen Westland
Apple Nederland
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
Tel: +31 (0)30-659 39 00
Fax: +31 (0)30-659 38 50
E-mail: westland.e@euro.apple.com