Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-02-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.20 uur) Donderdag 28 februari 2002

Gronsveld: gewond bij verkeersongeval:
Een 18 jarige bromfietsbestuurder uit Maastricht is woensdagavond 27 februari 2002 op de Oostbroekerweg te Gronsveld gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtauto.
De 33 jarige bestuurder van de vrachtauto uit Maastricht verleende woensdagavond omstreeks 22.50 uur op de kruising Schaapbroekweg / Oosterbroekweg / Stationsstraat te Gronsveld geen voorrang aan de bestuurder van een bromfiets die over de Stationsstraat reed. De bromfietser werd van zijn voertuig geworpen en bleef gewond op het wegdek liggen. Met een ambulance werd hij naar het academisch ziekenhuis te Maastricht overgebracht waar hij met inwendig letsel werd opgenomen. De politie maakt tegen de veroorzaker van het verkeersongeval proces-verbaal op.

Maastricht rijden onder invloed:
Donderdagmorgen 28 februari 2002 is tegen een 28 jarige inwoner van het Belgische Riemst proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
De automobilist werd omstreeks 04.00 uur op de Tongerseweg te Maastricht door een politiepatrouille gecontroleerd. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol te ruiken. Hij werd daarna meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan tussen 1.2 en 1.3 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur in zijn bezit.

Maastricht, lokaalvredebreuk:
Twee inwoonsters van Maastricht zijn woensdagmiddag 27 februari 2002 door de politie aangehouden nadat zij weigerden het sportel aan de Dousberg te Maastricht te verlaten.
Het tweetal wilde woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur een kamer huren in het sportel maar dit werd door personeel geweigerd omdat beide dames onder invloed waren van alcoholhoudende drank en tevens in Maastricht woonachtig waren. Na de weigering stelden beide dames zich verbaal agressief op tegen het personeel. Zowel personeel als politie probeerden beide dames de reden van de weigering aan het verstand te brengen maar beiden weigerden halsstarrig het sportel te verlaten. Ook na een vordering weigerden beide dames het sportel te verlaten waarop de politie beide dames heeft aangehouden. Het tweetal , 39 en 46 jaar, werd ingesloten aan het politiebureau waar tegen hen proces-verbaal werd opgemaakt wegens lokaalvredebreuk. Na verhoor konden zij het politiebureau verlaten met een dagvaarding in hun bezit.