Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-02-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 13.55 u) Donderdag, 28 februari 2002

District Kerkrade

Kerkrade; zolderbrand
Een passant zag afgelopen woensdagavond omstreeks 20.30 uur op de Nassaustraat in Kerkrade dat er rook uit het dak van een aldaar gelegen woning kwam. De passant belde meteen aan en waarschuwde de bewoners die daarop meteen de brandweer alarmeerden. Bleek dat op zolder van de woning brand was uitgebroken waarbij inmiddels de zolder in lichterlaaie stond. De eveneens gewaarschuwde politie heeft uit voorzorg de directe buren uit hun woningen gehaald. De brandweer die de zolderbrand geblust, wist daarbij ook overslaan van de zolderbrand te voorkomen. De precieze oorzaak van de zolderbrand is niet bekend doch niet uitgesloten is dat die is ontstaan na eerdere werkzaamheden op zolder.

Landgraaf; aangehouden
Afgelopen woensdagavond kreeg de politie een melding dat de bewoners van een woning aan de Ruitersstraat in Landgraaf iemand in de garage van de woning hadden overlopen. De bewoners bespeurde onraad in de garage en gingen poolshoogte nemen. In de garage werden zij geconfronteerd met een inbreker/insluiper die, vermoedelijk omdat hij zich betrapt wist, meteen (zonder buit) het hazenpad koos. De gewaarschuwde politie die in de omgeving op onderzoek uitging, trof op de Beethovensingel een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte, een 43-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft de insluiping bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Mergelland; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen woensdagavond bij verkeerscontroles op de Rijksweg in Nijswiller (Wittem), afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Provincialeweg in Reijmerstok, op de Rolduckerweg in Simpelveld en op de Maastrichterlaan in Vaals, totaal 11 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het overschrijden van de terplaatse geldende maximumsnelheid, gebreken aan de voertuig-uitlaat tot het niet bij zich hebben van de vereiste (voertuig-)papieren. Daarnaast heeft de politie van een automobilist, een 43-jarige man uit Gronsveld, een bloedproef afgenomen. Bij controle op de Maastrichterlaan in Vaals kreeg de politie aanwijzingen dat de Gronsveldenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Omdat een blaastest mislukte, nam de politie een bloedproef van hem af en stelt verder onderzoek in.