Ingezonden persbericht

Persbericht

Hoofddorp, 28 februari 2002

DHL NIEUWE NAAMSPONSOR JORDAN GRAND PRIX FORMULA 1 TEAM

DHL Worldwide Express is de nieuwe naamsponsor van het "DHL Jordan Honda Team". Dit hebben Jordan Grand Prix Ltd en Deutsche Post World Net (DPWN) bekend gemaakt. Het komende raceseizoen, dat op drie maart in Melbourne van start gaat, is het rode DHL logo prominent op de Jordan Formule 1 wagens aanwezig. De sponsorovereenkomst is een nieuwe stap in de succesvolle samenwerking met DPWN, aandeelhouder van DHL, die sinds twee jaar sponsor is van het team.

Eddie Jordan, oprichter van het team, is enthousiast over de samenwerking met de marktleider op het gebied van internationaal expressvervoer: "We zijn heel trots dat een bekend merk als DHL op deze manier aan de naam van ons Formule 1 team is verbonden."

Volgens Axel Gietz, Director Corporate Affairs DHL Worldwide Express, passen het Jordan Formule 1 Team en DHL perfect bij elkaar: "Net als dit team streven we ernaar de snelste te zijn. We zijn veeleisend en nauwkeurig en maken gebruik van 'state-of-the-art-technology'. En ook wij zijn uiteindelijk afhankelijk van de prestaties van onze mensen."

Gert Schukies, Managing Director Corporate Communications DPWN: "Formule 1 is een goed platform gebleken om de internationale naamsbekendheid van DPWN te vergroten. Door de al zeer sterke merknaam DHL aan het Jordan team te koppelen zal de naamsbekendheid nog verder toenemen."

Over DHL
DHL Worldwide Express (http://www.dhl.nl) is wereldwijd marktleider op het gebied van internationaal luchtexpressvervoer. Sinds de oprichting in 1969 is DHL voorloper op het gebied van technologische ontwikkelingen in het express-vervoer. DHL biedt snel, kostenefficiƫnt expressvervoer en is gespecialiseerd in e-fulfillment en logistieke maatwerkoplossingen. DHL's netwerk verbindt 120.000 bestemmingen in meer dan 220 landen met elkaar. DHL is een private onderneming met 69.000 medewerkers. De belangrijkste aandeelhouders zijn Deutsche Post World Net, Lufthansa en Japan Airlines. DHL heeft in Nederland ruim 1.800 medewerkers, opererend vanuit vijftien vestigingen. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in Hoofddorp.

###