AXA Verzekeringen

Nieuwe structuur AXA in Nederland in 2002 21 februari 2002

Aan de ondernemingsraad van AXA Nederland B.V. is advies gevraagd over een nieuwe structurering van het bedrijf.

Eén gezicht
AXA wil kunnen opereren met één gezicht naar de markt, waarbij het onderscheid tussen Leven, Zorg en Schade zal komen te vervallen. Om aan dat beeld professioneel invulling te geven, streeft AXA naar korte lijnen en een flexibele organisatie die pro-actief kan inspelen op de ontwikkelingen in de markt.

Nieuwe structuur
Om dit te kunnen bereiken, wordt AXA Verzekeringen B.V. verdeeld in een Backoffice, een Midoffice en een Frontoffice. In het Backoffice worden alle administratieve processen ondergebracht en ICT. In het Midoffice vindt Business Development plaats (o.a. marketing, productontwikkeling en verzekeringstechniek) en in het Frontoffice wordt de distributie ondergebracht.

Nieuwe directie
Elk van deze onderdelen wordt aangevoerd door een lid van de nieuwe directie van AXA Verzekeringen B.V. Voor het Backoffice wordt dat Khalid Darweesh (Chief Operations Officer), voor het Frontoffice is dat Hans Croes (Chief Commercial Officer). De leiding van het Midoffice (Chief Business Development Officer) ligt ook in handen van Hans Croes. Onder voorzitterschap van Jan van den Berg vormen Khalid Darweesh en Hans Croes straks gedrieën de Directie van AXA Verzekeringen B.V.
AXA Nederland B.V. krijgt een Groepsbestuur dat bestaat uit de eerder genoemde directie van AXA Verzekeringen en Joop van Berkum (Unirobe Groep B.V.).

Het voornemen is om, zodra de Ondernemingsraad advies heeft uitgebracht, de nieuwe hoofdstructuur te implementeren.