Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

MINISTERIE VWS http://minvws.nl

Min VWS: Informatielijn over meningokokken veel gebeld

Donderdag 28 februari 2002, nummer 23

INFORMATIELIJN OVER MENINGOKOKKEN VEEL GEBELD

Ruim 2.400 mensen hebben sinds dinsdagavond 26 februari de gratis informatielijn over meningokokken gebeld die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft opengesteld. De meeste vragen gaan over wie precies in aanmerking komen voor een spoedvaccinatie in Rosmalen en de Bommelerwaard. Ook worden er vragen gesteld over de landelijke vaccinatiecampagne voor kinderen tot 19 jaar, waartoe minister Borst van VWS dinsdag besloot.

Veel bellers willen weten waarom er niet in andere wijken wordt gevaccineerd, of zelfs in andere gemeenten. Dit is een gezamenlijke beslissing van de gemeentebesturen en het ministerie van VWS. In de aangewezen gebieden is sprake van een duidelijk aanwijsbare haard van gevallen: er hebben zich, binnen een afgegrensd gebied en in korte tijd, verschillende gevallen van de meningokokkenziekte voorgedaan, die zijn veroorzaakt door hetzelfde type bacterie.

De inentingscampagne in Rosmalen vindt op 6 maart plaats. Het gaat om leerlingen van basisscholen Overlaet en De Borch en hun gezinsleden onder de 19 jaar (samen 2.000 personen). De GGD Rivierenland ent de dag erna 7.000 kinderen en jongeren onder de 19 jaar in. Behalve leerlingen van de Cambium Scholengemeenschap in Zaltbommel zijn dit jongeren uit de plaatsen Rossum, Bruchem, Hurwenen, Heerewaarden, Alem, Kerkdriel, Velddriel, Hoenzadriel en Zaltbommel zelf.

De gratis telefoonlijn van VWS 0800-3008051 voor informatie over meningokokken is op werkdagen van 9.00 uur tot 21.00 uur bereikbaar. Actuele informatie staat op de website van het ministerie: www.minvws.nl

-0-0-0-