IXOS

IXOS kondigt wijzigingen in Executive Board of Directors aan

IXOS kondigt wijzigingen in zijn Executive Board of Directors aan / Hartmut Schaper aangesteld als Chief Technology Officer / Jörg Wyttenbach, Chief Sales en Marketing Officer verlaat IXOS

München/Grasbrunn, Duitsland (ots) - 27 februari 2002 - IXOS SOFTWARE AG neemt Hartmut Schaper (40) op in de Executive Board of Directors als Head of Research and Development, Services, Business Strategy and Product Management (CTO), ingaande op 1 maart 2002. De heer Schaper zal zich concentreren op de verdere strategische uitbouw van de producten van IXOS. Verder kondigt het bedrijf aan dat zijn Chief Sales and Marketing Officer, Jörg Wyttenbach (44), en IXOS SOFTWARE AG wederzijds overeengekomen zijn om op 28 februari 2002 uit elkaar te gaan, als gevolg van verschillende standpunten over het management. Wyttenbach was verantwoordelijk voor Worldwide Sales and Marketing, en lid van de Executive Board of Directors sinds 1 november 2000. Chief Executive Office Robert Hoog zal zijn verantwoordelijkheden overnemen.

Robert Hoog, Chairman van de Executive Board of Directors van IXOS zegt het volgende over de aanstelling van Schaper: 'De aanstelling van Hartmut Schaper stelt ons in staat de Executive Board of Directors te versterken op de strategische gebieden Research and Development, Services, Business Strategy en Product Marketing. Schaper uitgebreide praktische ervaring met ontwikkeling en management voldoet perfect aan de vereisten van deze verantwoordelijke job. Een nieuwe CTO aanstellen is ook een versteviging van het voortdurende engagement van IXOS om zijn klanten hoogstaande producten en diensten aan te bieden die hen de beste oplossing voor hun bedrijfsomgeving aanreiken.'

Gedurende de laatste twee jaar stond Hartmut Schaper, een gediplomeerd wiskundige, aan het hoofd van kernprojecten voor de Boston Consulting Group, waar hij zich concentreerde op strategische mobiele communicatie en IT-kwesties. Schaper had voordien gewerkt als CTO en Vice President Services bij TPS-labs, een eCRM-softwarebedrijf uit München. Hij deed ook uitgebreide ervaring op met ontwikkeling en management bij SAP AG in Walldorf, waar hij verantwoordelijk was voor het porten van het R/3-systeem op verschillende hardware- en softwareplatforms, en voor het versterken van de interface-architectuur en middlewarestrategie van het bedrijf om de R/3- en MySAP.com-applicaties te integreren via het internet.

'In mijn nieuwe job zal ik werken aan de verdere verbetering van de marktpositie van de producten en diensten van IXOS, op zowel het strategische als het operationele niveau,' zegt Schaper. 'Ik zal ook werken aan het versterken van de positie van IXOS als vooraanstaande aanbieder van documentgecentreerde oplossingen, die volgens mij de kern zijn van de infrastructuur van elk bedrijf. De innovatieve en bewezen productenportefeuille, professionele diensten en uitstekende technologiepartnerships van IXOS zijn de perfecte grondslag voor de uitvoering van onze toekomstige productstrategie.'

Jörg Wyttenbach werkte vier jaar bij IXOS. In zijn laatste functie was hij Chief Sales and Marketing Officer. Voor zijn aanstelling in de Executive Board of Directors van IXOS was hij de Vice President of Worldwide Sales and Marketing.

Over IXOS
IXOS is een internationale, vooraanstaande aanbieder van e-Business Document Management-oplossingen. Met de oplossingen van IXOS kunnen bedrijven al hun e-Business-documenten doeltreffend beheren en naadloos integreren in hun elektronische bedrijfsprocessen. Vooraanstaande bedrijven uit een aantal sectoren hebben IXOS SOFTWARE AG gekozen als hun strategische partner. IXOS heeft meer dan 1.800 installaties over de hele wereld. Meer dan 1,3 miljoen gebruikers passen de e-Business-documentoplossingen met succes toe. Naast zijn standaardproductenportefeuille verleent IXOS een uitgebreid gamma diensten. Eén daarvan is een wereldwijde 7x24 support. IXOS heeft ook een internationaal team van hooggekwalificeerde consultants.

IXOS is een gedeponeerd handelsmerk van IXOS SOFTWARE AG. SAP en R/3 zijn gedeponeerde of niet gedeponeerde handelsmerken van SAP AG. Alle andere in dit document vermelde producten zijn gedeponeerde of niet gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve bedrijven.

ots Originaltext: IXOS SOFTWARE AG
Internet: http://www.presseportal.de

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

IXOS SOFTWARE AG
Sabine Salbreiter
Bretonischer Ring 12
85630 Grasbrunn / München, Duitsland
Tel.: +49 (0)89 4629-1513
Fax: +49 (0)89 4629-33.1513

Dit persbericht is ook on line te lezen op:
http://www.ixos.com/de/press/

28 feb 02 15:32