KNWV

DATUM: 28-2-2002

WEDSTRIJDZEILEN - Flying Dutchman winnaar HISWA-BOKAAL 2002

---

In het weekeinde voorafgaand aan de HISWA-tentoonstelling is door 13 Nederlandse zeilklassen gestreden om de HISWA-BOKAAL 2002. Het initiatief hiertoe kwam van HISWA, RAI en KNWV. Locatie was net als vorig jaar de Nieuwe Meer met als start- en finishplaats
Watersportvereniging De Koenen.

In totaal zijn twee wedstrijden gevaren. De winnaar van de eerste race, de Flying Dutchman, werd ook overtuigend winnaar in de 2e race. Het verschil tussen de grootste boot Int 5.5 meterklasse(2e) en de kleinste boot Int. Cadetklasse (3e in de ochtendrace) was in tijd zeer miniem.

Wedstrijdorganisator Jan-Willem van Weezenbeek stond bij het bepalen van de uiteindelijke winnaar voor een lastige klus aangezien al deze klassen verschillend zijn. "Het klopt dat een Optimist totaal andere vaareigenschappen heeft dan een Vaurien of een Spanker. We hebben daarom een wegingsfactor toegepast, het zogenaamde SW-cijfer
(Snelheidsfactor Watersport). Daardoor waren alle boten ongeveer even lang op het water (de snellere boten moesten meer rondjes varen dan de langzamere boten)", aldus Van Weezenbeek. Net voor de regen en sterk opkomende wind waren de wedstrijden afgelopen. Van Weezenbeek sprak nog de hoop uit op meer deelnemers in 2003. "Nederland telt tenslotte meer dan zestig door het KNWV erkende wedstrijdklassen".

Jan Dirk Smit, voorzitter van de HISWA, reikte vervolgens op woensdag 27 februari -tijdens de avondopenstelling van de beurs- de prijs uit aan Peter Schaaf van de FD. Liesbeth Wouda, voorzitter van WV De Koenen en Jan-Willem van Weezenbeek werden eveneens bedankt voor hun inspanningen.

Einduitslagen eerste drie winnaars:

1. Flying Dutchman Fred Schaaf en Bas Wulffers 2 punten

2. 5.5. meter Hans Nadorp, Frans van Schellen , Eric Wesselman 8 punten

3. Finnjol Sander Willems 8 punten

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen
---

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Marjorie Kersten (pr@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl