Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 28-02-2002 Mediaberichten donderdag 28 februari (14.20 uur)

REGIO Inzet Mobiel Jeugdteam

REGIO De politie Limburg-Noord heeft woensdagmiddag op diverse plaatsen in de regio haar Mobiel Jeugdteam ingezet voor het toezicht op de jeugd. Zo was het team s middags bij het Broekhin College en de Gilde Opleiding in Roermond en later bij Sporthal de Wieen in Posterholt en op de Nieuwe Markt in Echt. Aan het begin van de avond waren ze op de Dorpsstraat in Heel, en op de Azaleastraat in Blerick. Tijdens dit toezicht op plaatsen waar veel jeugd samen is, hebben de agenten van het Mobiel Jeugdteam nergens ongeregeldheden geconstateerd. Het Mobiel Jeugd Team is een speciaal team van tien politiemedwerkers van de Politie Limburg-Noord dat regionaal wordt ingezet voor de jeugdzorg in Noord- en Midden-Limburg, ter ondersteuning van de politiezorg in de basiseenheden. Zij opereren dikwijls in tweetallen en gaan op aanwijzing van collega`s langs bij hangplekken, uitgaansgelegenheden en andere plaatsen waar veel jeugd samenkomt. Ze houden toezicht, maken contact met de jongeren en treden indien nodig op als regels worden overtreden.

GRUBBENVORST Aanhoudingen
GRUBBENVORST De politie heeft vanochtend een 17-jarige en een 16-jarige jongen uit Grubbenvorst en een 17-jarige jongen uit Melderslo aangehouden, die ervan worden verdacht op vrijdag 15 februari vernielingen te hebben aangericht in een cafetaria in Grubbenvorst. De verdachten zijn ingesloten en verhoord en er is proces-verbaal opgemaakt. Aan het begin van de middag zijn ze weer op vrije voeten gesteld.

HORST Inbraken in winkels
HORST In de nacht van dinsdag op woensdag hebben onbekenden ingebroken in een vijftal winkels aan de Jacob Merlostraat, Steenstraat, Schoolstraat en Kerkstraat. De dader of daders ontvreemde(n) enkele kleine geldbedragen en enkele goederen. Bij twee van de vijf inbraken werd niets ontvreemd. De politie vermoedt, gezien de wijze van opereren, dat het om steeds dezelfde dader of daders gaat.