Gemeente Den Haag

2002-02-27: Wethouder Klijnsma neemt Sociale Kaart Zorgnetwerk Vluchtelingen in ontvangst

Wethouder Jetta Klijnsma van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie neemt donderdag 28 februari a.s. de Sociale Kaart van het Zorgnetwerk Vluchtelingen Den Haag in ontvangst uit handen van mevrouw M.P. Vollmuller, hoofd voorlichting vluchtelingenwerk Den Haag. Dit boekje is bedoeld voor alle hulpverleners die te maken hebben met vluchtelingen en biedt een overzicht van het zorgaanbod voor vluchtelingen in Den Haag. Doel van de Sociale Kaart is dat hulpverleners beter op de hoogte zijn van het zorgaanbod in de stad en elkaar makkelijker weten te vinden. Daardoor kunnen zij vluchtelingen beter helpen of doorverwijzen zodat vluchtelingen snel en goed de hulp krijgen die op dat moment nodig is.

De Sociale Kaart Vluchtelingen is een initiatief van het Zorgnetwerk Vluchtelingen Den Haag. In het kader van de nota "Op uw gezondheid" wil de gemeente Den Haag de gezondheidszorg beter toegankelijk maken voor vluchtelingen en asielzoekers. Daarom hebben Vluchtelingen Werk Den Haag, Parnassia en de gemeente begin 2000 met behulp van PHAROS (landelijk kenniscentrum voor vluchtelingen en gezondheid) het Zorgnetwerk Vluchtelingen Den Haag opgericht. Het zorgnetwerk is een samenwerkingsverband van Haagse instellingen die zorg en hulp bieden aan vluchtelingen en asielzoekers, zoals het maatschappelijk werk, huisartsenzorg, thuiszorg, psychiatrie, GGD en Vluchtelingenwerk. Doel van het Zorgnetwerk is door een betere samenwerking de kwaliteit van de zorgverlening aan vluchtelingen en asielzoekers te verbeteren.

Dat gebeurt o.a. door het aanbod beter op elkaar af te stemmen, informatie uit te wisselen en elkaar te adviseren over concrete cases.

27 februari 2002

last update: 27 februari 2002 ;pag.: 11490; auteur: 112;cat.: 17 Uw