Gemeente Den Haag

2002-02-26: Nieuwste strandreinigers op het Zuider- en Noorderstrand

Wethouder Stolte (LSPMS) neemt op woensdag 27 februari om 9.30 uur de nieuwste strandreiniger in gebruik op het Zuiderstrand. De Beachtech is het nieuwste stukje techniek dat in Den Haag voor schoonmaak van de stranden zal worden gebruikt.

De Beachtech werkt veel efficiënter dan strandreinigers die totnogtoe zijn gebruikt. Het zand wordt beter gefilterd. Zo zijn zelfs dopjes van bierflesjes uit het zand te halen. De strandganger die 's morgens een bezoek aan het Noorder- of Zuiderstrand brengt kan er zeker van zijn dat een schoon strand zijn domein is.

Schoonmaak
In maart voert het bedrijfsonderdeel Vegen van Dienst Stadsbeheer voor het eerst dit jaar een nul-beurt uit. Dat betekent dat zowel het Zuider- als het Noorderstrand geheel worden schoongemaakt. Daarna worden beide stranden volgens bestek schoongehouden. Het Zuiderstrand werkt volgens een beeldbestek, dat betekent dat het strand wordt schoongemaakt als het vuil is. Op het Noorderstrand (inclusief het Scheveningse strand) wordt met een frequentiebestek gewerkt. Daar wordt het strand volgens een vooraf vastgestelde frequentie schoongemaakt.

Personeel en materieel
Ongeveer 30 Stadsbeheerders van de bedrijfsonderdeel Vegen stropen dit (voor) seizoen de mouwen op om zowel het Noorder- als het Zuiderstrand schoon en heel te houden. Hiervoor maken zij gebruik van zes tractoren, zes Beachtechs en vier vrachtwagens met kraan om de afvalbakken te legen en zo de klus geheel te klaren. last update: 26 februari 2002 ;pag.: 11467; auteur: 10;cat.: 17 Uw