Gemeente Den Haag

2002-02-26: Bomen op van Boetzelaerlaan

Wethouder Wilbert Stolte (Leefbaarheid en Milieu, Sport, Promotie, Media- en Informatiebeleid en coördinatie Scheveningen) plant op 28 februari a.s. twee bomen op de Van Boetzelaerlaan. Het planten van beide bomen markeert tegelijkertijd het herstel van de bomenrij op de Van Boetzelaerlaan en de vergroening van tramlijn 11.

Herstel bomenrij
De bomenrij op de Van Boetzelaerlaan moest worden hersteld. Enkele bomen moesten o.a. door de iepziekte worden verwijderd. In totaal worden zeven bomen opnieuw geplant. Met het planten van een iep is de bomenrij geheel hersteld.

Vergroening tramlijn 11
Stadsbeheer en de HTM zijn bezig het grootste gedeelte van het tracé van tramlijn 11 te verfraaien. Dat betekent dat op sommige plekken bomen zijn weggehaald, sierheesters zijn geplant en bestaande hekken zijn verwijderd of vervangen. Tussen en rond de rails wordt aarde aangebracht en gras met een kruidenmengsel gezaaid. De werkzaamheden worden in het voorjaar afgerond.

Om het groene imago van Den Haag kracht bij te zetten ontvangen genodigden en aanwezige omwonenden na afloop een groen geschenk.

26 februari 2002

last update: 26 februari 2002 ;pag.: 11473; auteur: 112;cat.: 17 Uw