Ingezonden persbericht


Ascom op CeBIT 2002 in Hannover

Utrecht, 28 februari 2002 - Ascom presenteert dit jaar op CeBIT 2002 zijn nieuwe strategische positionering van de vier divisies: Enterprise Communications, Integrated Services, New Technologies en Energy Systems.

Enterprise Communications: versmelting van spraak en berichten - draadloos en bedraad
De divisie Enterprise Communications zal op CeBIT een uitgebreide versie presenteren van het Ascotel telecommunicatiesysteem dat aanvullende functionaliteit voor IP-telefonie in zich draagt. Het platform voor grote bedrijven, Meridian 1 van Nortel Networks, is nu ook uitgerust voor IP-diensten. Dit betekent dat niet alleen de efficiëntie en flexibiliteit van het Nortel systeem zijn toegenomen, maar dat tevens de operationele kosten zijn teruggedrongen. Verder toont Enterprise Communications de draadloze telefoon Ascom 9d24. Deze nieuwe, robuuste handsets zijn ontworpen voor professioneel gebruik in veeleisende werkomgevingen.
AMS/AMC - een nieuwe alarm managementoplossing -biedt een superieure betrouwbaarheid die essentieel is voor een persoonlijk alarmsysteem. IntelliGate toont de voortdurende ontwikkeling van de eerste op JAVA-gebaseerde PBX, die spraak en data verzendt over LAN en intranet. IntelliGate beschikt over een geheel nieuw ontwikkelde terminal die webtelefonie ondersteunt en die het mogelijk maakt om oplossingen zoals CTI (Computer Telephony Integration) en Call Centers te integreren. Verder toont deze divisie het complete gamma aan Call Center en Smart Center oplossingen die naadloos te integreren zijn in PBX.

Powerline Communications: internetten en telefoneren via het stopcontact Powerline Communications (onderdeel van de divisie New Technologies) toont de verrassende snelheden van Powerline; live. Er zijn twee Free Call en twee Free Surf multimedia stations beschikbaar om te telefoneren en te surfen op het Internet via het elektriciteitsnetwerk. Daarnaast toont Powerline Communications twee nieuwe producten, namelijk de Powerline Voice Adapter, dat naast breedbandige internettoegang ook telefoon en faxverkeer over het elektriciteitsnetwerk mogelijk maakt en een nieuwe versie van de Powerline Single Carrier Adapter, een aantrekkelijk geprijsde hoogwaardige Powerline modem. Hiermee is breedband internettoegang mogelijk.

Integrated Services: Powerline in de praktijk
De divisie Integrated Services ontwikkelt, implementeert, en onderhoudt complexe systeemoplossingen voor zowel beveiligde netwerken als voor beveiligingssystemen en omzetregistratiesystemen. Op CeBIT toont Integrated Services de praktische toepassingen en oplossingen van Powerline Communications.
Deze divisie is momenteel betrokken bij zo'n tachtig projecten waarbij het alledaagse stopcontact wordt omgebouwd tot veelzijde communicatie-interface. Aandachtspunten zijn de hoge internet snelheden en de spraak- en overige diensten zoals de onderlinge verbinding van elektronische huishoudelijke apparaten waardoor domotica - de genetwerkte woning - dichterbij komt. Powerline maakt het mogelijk om Local Area Networks (LAN's) op te zetten door gebruik te maken van de bestaande elektrische bedrading in een pand.

Energy Systems: stroom is niet gewoon stroom
De divisie Energy Systems ontwikkelt, bouwt en verkoopt producten en systemen voor stroomvoorziening die, onder andere, het voltage van de gebruikelijke elektriciteit die uit het stopcontact komt, omzet in toepassingsspecifieke voltage dat gebruikt kan worden in telecommunicatie, informatie technologie (IT) en medische technologie. Energy Systems illustreert dit met de nieuwe stroomvoorzieningsysteem AMS48/1800-9-1, dat met name geschikt is om middelzware telecommunicatiesystemen van stroom te voorzien. Typische toepassingen vormen de stroomvoorziening voor basisstations in GSM, GPRS en UMTS netwerken. Een tweede innovatie die deze divisie zal tonen is de Board Mounted Power (BMP) module, bestaande uit een sterk verkleinde voltage omzetter die op een printplaat kan worden gemonteerd om elektronische componenten zoals de CPU, geheugen en interfaces van de individueel gewenste stroomhoeveelheid te voorzien.

CeBIT vindt plaats in Hannover, Duitsland, van 13 tot 20 maart 2002. Ascom bevindt zich op stand C17 in hal 13. Meer informatie over Ascom en CeBIT is te vinden op www.ascom.com.

Ascom PBX
Ascom PBX is een divisie van Ascom en ontwikkelt en verkoopt al meer dan 30 jaar telecommunicatiesystemen voor het midden- en kleinbedrijf. In Europa heeft Ascom PBX ruim 100.000 Ascotel PBX
(telefooncentrale)systemen geïnstalleerd. In Nederland is Ascom PBX een bedrijfsonderdeel van Ascom Nira.

Ascom Nira
Ascom Nira (Utrecht), leverancier van communicatie- en beveiligingssystemen, is onderdeel van de internationale Ascom Groep. Ascom Nira biedt in Nederland werk aan ruim 280 mensen. Ascom Nira levert sinds 1947 communicatie- en beveiligingssystemen voor zowel bedrijven als instellingen in de gezondheids- en extramurale zorg. Ascom Nira heeft hierin een leidende positie opgebouwd en heeft een jaaromzet van ruim f 79 miljoen.