Gemeente Breda

28-02-2002

Klokkebei, Klokhuis en Koterke in nieuwe jas
Openbare basisschool de Klokkebei is uitgebreid met twee groepslokalen en een speellokaal en beschikt nu over een ruime centrale hal. De verbouwing is gecombineerd met een aanpassing en modernisering van peuterspeelzaal t Koterke en de uitbreiding voor buitenschoolse opvang die de naam Het Klokhuis meekrijgt. Wethouder van Onderwijs, De Werd en wethouder Heerkens van Sociale zaken, Arbeidsmarktbeleid en Welzijn openden donderdagmiddag 28 februari het splinternieuwe onderkomen. Hiervoor gaven zij, samen met de leerlingen en hun ouders, het startsein voor een ballonnenwedstrijd.

De totale kosten van de verbouwing bedragen bijna E 860.000,-. De uitbreiding werd gerealiseerd door architectenbureau Evers uit Ulvenhout en bouwbedrijf Van Gisbergen uit Hoge Mierde. Het bouwheerschap werd begin 2001 door de bestuurscommissie van de Klokkebei overgedragen aan het accommodatiebedrijf van de gemeente Breda.
De uitbreiding was hard nodig, vanwege onder meer de grote toename van leerlingen. Eind 1998 stelde de gemeenteraad een bedrag voor de verbouwing beschikbaar en vulde dat in 1999 aan. Het maken van bouwplannen en de daadwerkelijke start van de bouw liepen vertraging op door problemen rond het bestemmingsplan, bezwaren van omwonenden en een financiële tegenvaller.

Door de uitbreiding met het Klokhuis wordt voorzien in een lang gekoesterde behoefte aan buitenschoolse opvang in Ulvenhout. Er kan nu tevens goed worden ingespeeld op de ontwikkelingen rond modern onderwijs zoals individuele begeleiding van kinderen en remedial teaching (onderwijs dat gericht is op leerlingen die in een groep achter blijven).
De vroegtijdige scholing waarin de Klokkebei voorziet, is voor de ontwikkeling van jonge kinderen belangrijk. Met de uitbreiding van de school, de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang kan tevens ingespeeld worden op ontwikkelingen met betrekking tot de Brede school.

Breda, 28 februari 2002