Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T
28 februari 2002

MY TRAVEL HOOFDSPONSOR VAN DE KAR

Fred van Eijk, directeur MyTravel, zelf een fervent kunstliefhebber was onder de indruk van de
1e editie van De KAR en is bijzonder gecharmeerd van het idee monumentale kunst groots te brengen. Iedereen realiseert zich, dat zo'n ambitieus plan geld kost. De aankoop van de NBBS Reiswinkels en het besluit naar een nieuwe naam te gaan zag Fred als een goede reden om als MyTravel De KAR te sponsoren. Onder het genot van verrukkelijke champagne werd dit heuglijke feit gevierd bij één van de deelnemers: Coen v/d Oever van De Galerie op het Noordeinde 102 te Den Haag, waar thans de expositie loopt van Clemens Briels. Clemens Briels is "The Official artist of the Olympic Games 2002" waarvan monumentaal werk op De KAR getoond zal worden. De initiatiefnemer Frank Jansen is duidelijk in zijn nopjes "dat MyTravel De KAR gaat trekken", zie foto onderaan. De printbare versie kunt u downloaden van http://www.allureproducties.com/de-kar.htm

MONUMENTALE KUNST
Monumentale kunst zal op de Kar als een rode draad lopen, op zowel de beursvloer als op het unieke buitenterrein. U ziet kunst die we meestal tegenkomen bij grote kantoren en overheidsgebouwen.

Bij de eerste editie kwam Fre Ilgen van Galerie Nexus / Ivo Bouwman met monumentale kunst. Dit was een lust voor het oog maar ook zeer succesvol voor Nexus.

In overleg met de deelnemers hebben de organisatoren van de KAR besloten dit jaar meer monumentale kunst te laten zien. Niet alleen van kunstenaars die hun bekendheid daardoor hebben verworven, maar ook van anderen. Deze kunst hangt en / of staat vaak bij gefortu- neerde particulieren in hun tuin maar vooral in of voor menig groot kantoor of overheidsgebouw. Moderne kunst in een bedrijf is meer dan een versiering, zij gaat een dialoog aan met de directe omgeving en geeft deze een concrete meerwaarde.

De Van Nelle Ontwerpfabriek, het enige monument in Nederland op de UNESCO lijst, biedt voor monumentale kunst, zowel binnen als buiten, voldoende ruimte.

De 2e editie Kunstbeurs De KAR; jong, eigenwijs en monumentaal in de

VAN NELLE ONTWERPFABRIEK,

Wordt gehouden van 18 t/m 21 april 2002. Openeningstijden: do. - vrij. 13.00 - 21.00 uur, za. - zo. 11.00 - 18.00 uur.
Toegang: ¤ 7,50 CJP ¤ 5,00