Ingezonden persbericht


Sociale Dienst breidt gebruik Citrix® MetaFrame® XPeTM verder uit na introductie MegaBanenMarkt

Snelle inzetmogelijkheden applicaties en verbeterde IT-efficiency zorgen dat doelstellingen project sociale dienst worden gerealiseerd

Amsterdam, 28 februari 2002 - Citrix Systems Inc. (Nasdaq:CTXS), heeft vandaag bekendgemaakt dat de Sociale Dienst Amsterdam het gebruik van de Citrix MetaFrame XPe application serving software verder uitbreidt. De oplossing van Citrix biedt de infrastructuur die nodig is voor de MegaBanenMarkt - een omvangrijk project dat is ontwikkeld voor het controleren van de status van aanvragers van een uitkering en het volgen van reeds in gang gezette trajecten naar werk. De snelle inzetmogelijkheden van toepassingen van Citrix MetaFrame en de mogelijkheden die het biedt om de IT-efficiency te vergroten, spelen een cruciale rol in de verwerking van de informatie die wordt gegenereerd door het project.

De MegaBanenMarkt is geïntroduceerd in november 2001 en is opgestart om meer grip te krijgen op (frauduleuze) uitkeringsaanvragen en om de service aan terechte aanvragers van een uitkering te verbeteren. De Sociale Dienst Amsterdam koos in eerste instantie voor de oplossing van Citrix om zeker te zijn van een tijdige introductie van de eerste fase van het project, de beoordeling van meer dan 45.000 aanvragen in een tijdsbestek van 7 maanden. De organisatie gebruikte Citrix MetaFrame XPe om direct een koppeling tot stand te brengen tussen een tijdelijk beoordelingscentrum en het IT-netwerk van de Sociale Dienst. Door deze koppeling moest het mogelijk worden om belangrijke applicaties, zoals de softwarepakketten Banenmarkt VolgSysteem, BVS (client tracking software) en Arbeidsmaat (job tracking software) van de afdeling op afstand in te zetten

en te beheren voor een gebruikersgroep van zo'n 150 medewerkers. Hierdoor kon het IT-team de tijd en de kosten vermijden die anders gepaard zouden zijn gegaan met het handmatig installeren en beheren van cliënt software verspreid over 20 locaties in en om Amsterdam en werd het mogelijk snel updates uit te rollen.

"De snelheid waarmee een en ander tot stand kon worden gebracht was een van de belangrijkste factoren voor ons. We moesten binnen drie maanden na de briefing een volledige IT-omgeving klaar voor gebruik hebben. Er hangt veel af van het succes van de MegaBanenMarkt en het realiseren van de doelstellingen, dus we moesten zo snel mogelijk aan de slag. Met Citrix MetaFrame konden we onze initiële IT-doelstellingen realiseren en het project op planning houden," zegt Hans Eggels, netwerkspecialist bij de Sociale Dienst Amsterdam. "Door het dagelijkse beheer en de administratie met betrekking tot onze IT-omgeving te vereenvoudigen, bevinden we ons in een perfecte positie om er voor te zorgen dat de tweede fase van de MegaBanenMarkt zo efficiënt mogelijk wordt uitgevoerd."

Na de succesvolle introductie van het project zal het gebruik van Citrix MetaFrame XPe verder worden uitgebreid en zal er een veilig, gecentraliseerd platform worden gebouwd voor het gebruik van de applicaties en het IT-beheer die noodzakelijk zijn voor een optimale uitvoering van de tweede fase van het project; de voortdurende controle van de informatie van de aanvragers en hun verdere traject te volgen. In het kader van de volgende fase, de Follow-up MegaBanenMarkt, zal ook in negen (later 20) andere kantoren van de Sociale Dienst de BVS applicatie middels Citrix aangeboden worden.

Ter ondersteuning hiervan zal de afdeling gebruik maken van Citrix MetaFrame XPe voor het centraliseren van het beheer van belangrijke informatie over aanvragers die is opgeslagen op de centrale servers van de Sociale Dienst Amsterdam en die wordt gebruikt op meer dan 80 werkplekken op afstand. Dit zal niet alleen leiden tot een versnelde levering van de belangrijkste informatie binnen de afdeling, maar ook tot een vermindering van de administratiekosten door het centraliseren van het inzetten en beheren van de IT-omgevingen op afstand van de Sociale Dienst Amsterdam - het is nu
immers niet meer nodig medewerkers naar de verschillende werkplekken te sturen om serviceactiviteiten uit te voeren.

"De mogelijkheid om snel en efficiënt applicaties in gebruik te nemen en informatie bij gebruikers te krijgen is voor de meeste organisaties een primaire doelstelling. Een voortdurende toegang tot real-time informatie is van wezenlijk belang om succesvol te zijn," zegt Rob van der Hoeven, Regional Director, Citrix Systems Benelux. "De oplossingen van Citrix bieden organisaties de mogelijkheid om gebruikers snel toegang tot informatie te geven, waar zij zich ook bevinden, en om binnen een paar minuten applicaties on-line te brengen, in plaats van na maanden. Als gevolg hiervan kunnen organisatie tot een versnelling komen van de de implementatie van hun strategische projecten en business-strategieën."

Over de Sociale Dienst
De MegaBanenMarkt is speciaal georganiseerd voor Amsterdammers die een uitkering ontvangen van de sociale dienst. Het doel is zoveel mogelijk cliënten op weg naar werk te helpen en tevens zoveel mogelijk werkgevers te helpen hun vacatures te vullen. Voor iedere arbeidsplichtige cliënt wordt bekeken hoe deze zo snel mogelijk op weg naar werk geholpen kan worden, rekening houdend met mogelijke belemmeringen die er zijn. Daarom zijn er niet alleen werkgevers aanwezig maar ook bijvoorbeeld schuldhulpverlening, scholingsinstituten en het bureau kinderopvang. De MegaBanenMarkt is een gezamenlijk initiatief van de Sociale Dienst Amsterdam, NV Werk, Maatwerk, WRA-Groep, CWI en een groot aantal Amsterdamse werkgevers.

Over Citrix Systems
Citrix Systems, Inc. is wereldwijd een van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van software en services voor de Virtuele Werkplek. Deze bieden toegang tot applicaties, informatie, processeen en mensen via ieder apparaat, via ieder netwerk, altijd en overal. Citrix maakt het huidige digitale kantoor volledig virtueel - in plaats van dat u naar kantoor gaat, komt het kantoor naar u. Citrix werkt samen met de belangrijkste bedrijven ter wereld op het gebied van industrie, integratie en consultancy. Het bedrijf levert bedrijfsklare oplossingen voor de uitdagingen waarmee bedrijven zich geconfronteerd zien, zoals het inzetten van applicaties, de connectiviteit van kantoren op afstand, de mobiliteit van de medewerkers en de continuïteit van de business. Duizenden bedrijven wereldwijd maken gebruik van de oplossingen van Citrix voor de Virtuele Werkplek - hierdoor zijn gebruikers mobieler, zijn IT-organisaties flexibeler en worden de kosten van het computergebruik tot een minimum beperkt.

Producten van Citrix zijn onder andere MetaFrame® application serving software, NFuse® application portal software, XPS® portal software, producten voor applicatiebeheer, en de Citrix Independent Computing Architecture (ICA®), een core-application serving technologie. Het bedrijf brengt haar producten op de markt via een goed-georganiseerd indirect channel dat bestaat uit meer dan 7.000 resellers, integrators en consultants. De aandelen van Citrix worden verhandeld aan de Nasdaq Stock MarketSM onder het symbool CTXS, en maken deel uit van de Standard and Poor's 500 Index. Het hoofdkantoor van Citrix is gevestigd in Fort Lauderdale, Florida (VS). Surf voor meer informatie over Citrix naar: http://www.citrix.com.

For Citrix Investors
This release contains forward-looking statements which are made pursuant to the safe harbor provisions of Section 21E of the Securities Exchange Act of 1934. The forward-looking statements in this release do not constitute guarantees of future performance. Investors are cautioned that statements in this press release which are not strictly historical statements, including, without limitation, statements regarding current or future financial performance, management's plans and objectives for future operations, product plans and performance, management's assessment of market factors, as well as statements regarding the strategy and plans of the company and its strategic partners, constitute forward-looking statements. Such forward-looking statements are subject to a number of risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from those anticipated by the forward-looking statements, including, without limitation, risks associated with the following: the success of the company' s MetaFrame and portal software product line and the acceptance of the company's ICA protocol; the company's ability to develop and commercialise new products and services; the company's success in expanding into new vertical or geographic markets; the company's ability to transition to an electronic licensing model; the company's ability to expand its core business in large enterprise accounts; the size, timing and recognition of revenue from significant orders; increased competition, including potential competition from Microsoft and other companies; the results of the company's iBusiness and other new licensing programmes; the proportion of revenues derived from distributors, OEMs and other channels; changes in the company's pricing policies or those of its competitors, including Microsoft; the costs of developing, acquiring, or integrating new technologies or enhancements to existing products; the risks associated with third party licensing arrangements; the company's ability to successfully integrate and manage merged or acquired companies; the company's reliance upon its strategic relationships with Microsoft and other strategic partners; management of growth; the possibility of undetected software errors; dependence on proprietary technology; changes in prevailing accounting policies; as well as risks of downturns in economic conditions generally, and in the software industry specifically, and other risks detailed in the company's filings with the Securities and Exchange Commission. Citrix assumes no obligation to update any forward-looking information contained in this press release or with respect to the announcements described herein.


-einde-

Citrix®, ICA®, MetaFrame® en XPTM zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Citrix Systems, Inc. in de VS en andere landen. Alle overige handelsmerken en geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.