Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 28-02-2002 Persbericht district Aa & Dommel

POLITIE OP ZOEK NAAR SLACHTOFFER BEROVING

Het politieteam dat onderzoek doet naar de overvallen in de omgeving Eindhoven, Veldho-ven en Boxtel waarvoor enige tijd geleden vier verdachten zijn aangehouden, is op zoek naar een van de slachtoffers van een beroving. Het viertal heeft inmiddels een tiental overvallen en berovingen bekend. Hierbij is ook een beroving van een man bij een pinautomaat in de tweede helft van 2001. Door het slachtoffer is hiervan kennelijk geen aangifte gedaan bij de politie. In de tweede helft van 2001 is een man bij het pinnen bij een automaat bij een bank bij het winkelcentrum Woensel beroofd. De man die met de fiets was heeft waarschijnlijk bij de bank vlak bij MacDonalds geld gepind. Op het moment dat hij daar mee bezig was is hij door drie of vier mannen overvallen. Door de mannen werd het door het slachtoffer gepinde bedrag van fl. 500,- meegenomen. Het onderzoeksteam in Boxtel wil graag in contact komen met het slachtoffer. Ze zijn te bereiken op telefoonnummer 0411 - 612351.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN, Vught

Woensdagmiddag is een 28-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehouden. Hij werd door enkele politiemensen in burger betrapt toen hij bij een winkel aan de Marktveldpassage in Vught lichaamsverzorgingsartikelen wegnam ter waarde van ongeveer 70 euro. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij woensdag heengezonden.

SNELHEIDSCONTROLE

Woensdagmiddag is snelheidscontrole gehouden op de Bosscheweg in Vught. Totaal 304 voertuigen werden gecontroleerd, waarvan er 60 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 118 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Dezelfde middag zijn ook 30 bestuurders bekeurd omdat ze op de Torenstraat in Helvoirt te hard reden. De hoogste snelheid hier was 52 km/u terwijl 30 km/u is toegestaan.

MAN AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL, Schijndel

Woensdagmiddag is een 18-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Hij werd door mede-werkers van een winkel aan de Hoofdstraat in Schijndel betrapt toen hij kleding wegnam. De man is voor verder onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld. AUTO GESTOLEN

Tussen dinsdagavond en woensdagmorgen is vanaf de Boomstraat in Gemonde een groene Volkswagen Golf cabrio gestolen. Het kenteken van de auto is HT-RB-89. Donderdag is vanaf een parkeerterrein aan de Bosscheweg in Vught een blauwe Audi 80 gestolen. Het kenteken van de auto is GZ-JV-01

INBRAAK WONINGEN, Berlicum

Afgelopen nacht is ingebroken in een tweetal woningen aan de Hermelijnhage in Berlicum. Van de woningen werd een raam opengebroken. Keukenapparatuur werd gestolen.