Ingezonden persbericht

BROADVISION EN WEBMETHODS ONTHULLEN: BROADVISION INTEGRATION SERVICES

Houten, 28 februari 2002 - BroadVision Inc. (Nasdaq: BVSN, Neuer Markt: BDN), 's werelds toonaangevende leverancier van enterprise selfservice applicaties, en webMethods Inc. (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende leverancier van integratie software, kondigen vandaag de beschikbaarheid van BroadVision Integration Services aan. BroadVision Integration Services is een nieuw product dat ontwikkeld is om de integratie van BroadVision's enterprise selfservice applicaties met bestaande back-end systemen te versnellen. BroadVision Integration Services is voorzien van een eenvoudig te bedienen visuele programmeringsinterface, gebaseerd op de webMethods technologie - die toegang geeft tot data zonder dat daarvoor codering nodig is.

Het nieuwe BroadVision Integration Services product is het resultaat van een uitgebreide OEM partnerschap tussen BroadVision en webMethods. Beide bedrijven hebben vanuit de behoefte van BroadVision's klanten aan integratie binnen en buiten de organisatie een product ontwikkeld dat de BroadVision enterprise selfservice applicaties en het webMethods integratie platform met elkaar combineert. Dit maakt het mogelijk om BroadVision applicaties direct te koppelen aan de back-end systemen van de klant. Selfservice gebruikers binnen de organisatie krijgen hiermee de beschikking over waardevolle data die ze vervolgens kunnen inzetten in het bedrijfsproces. De mogelijkheden voor eindgebruikers om toegang te krijgen tot informatie in een uniforme wijze wordt hiermee duidelijk versterkt. Daarbij is het voor de gebruiker niet langer van belang waar de informatie is opgeslagen binnen de organisatie.

Het BroadVision Integration Services product beschikt over een grote hoeveelheid standaard webMethods adapters, die koppelingen met veel gebruikte back-end systemen zoals Baan, IBM MQ Series, J.D. Edwards, Microsoft Message Queuing (MSMQ), Oracle, PeopleSoft, SAP en Siebel mogelijk maken. De klanten zien direct de waarde van de adapters omdat de applicatie interfacing reeds is verzorgd en gebruikers direct binnen een grafische omgeving business logic en data transformaties kunnen instellen. BroadVision Integration Services bevat eveneens "portlets" die data uit standaardsystemen kunnen weergeven in de BroadVision InfoExchange Portal (BroadVision's enterprise portal framework).

"Wij hebben om verschillende redenen gekozen voor de webMethods technologie als basis voor de BroadVision Integration Services", aldus Chris Grejtak, chief marketing officer van BroadVision. "Allereerst zijn wij van mening dat het webMethods integratieplatform de beste waarde biedt voor de bedrijfsprocessen van onze klanten. Daarnaast hebben wij gekozen voor webMethods omdat zij zich committeren aan industriestandaarden. Ook heeft webMethods aantoonbare ervaring, een sterke relatie met klanten en natuurlijk een krachtige productlijn. We kijken dan ook uit naar de voortzetting van een succesvolle samenwerking met de aankondiging van BroadVision Integration Services".

"De keuze van BroadVision om hun integratie mogelijkheden verder uit te breiden, toont aan dat BroadVision toegewijd is om technisch hoogstaand te zijn en voortdurend tegemoet te komen aan de wensen van de klant", aldus Debbie Rosen, senior vice president industries en alliances van webMethods. "Wij zijn bijzonder enthousiast over de samenwerking met BroadVision. De kracht en het bereik van de applicaties, die gebruikers in staat stellen een selfservice organisatie op te zetten, wordt hiermee verder versterkt. Op deze manier helpt BroadVision organisaties hun doelstellingen met betrekking tot verhoogde productiviteit en verbeterde inzet van middelen te bereiken."

Over webMethods
webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevend leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Die koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen. webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 750 klanten,
waaronder wereldwijde top 2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman, Chemical, The Ford Motor Company, Grainger en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, AMS, BMC Software, BroadVision, Cap Gemini Ernst & Young, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com

Over BroadVision
BroadVision (Nasdaq: BVSN, Neuer Market: BDN) enterprise selfservice applicaties veranderen de manier waarop bedrijven zaken doen naar een gepersonaliseerd selfservice model. Dit levert voor bedrijven direct meerwaarde op, doordat dit model groei stimuleert, kosten reduceert en productiviteit vergroot. Toonaangevende wereldwijde organisaties gebruiken BroadVision om hun enterprise selfservice initiatieven te ondersteunen. Door gebruik te maken van het web en draadloze apparatuur is het mogelijk om overal, eenduidig gepersonaliseerde informatie uit te wisselen waardoor synergie ontstaat tussen klanten, werknemers en partners.

Noot voor de redactie (