Ingezonden persbericht

Hostbasket: De eerste Europese 1-click-hosting provider

Hostbasket: de Europese koploper in .NET hosting

BRUSSEL, 20020228 -- Hostbasket is één van de eerste professionele hosting providers In Europa met een schaalbaar en betrouwbaar .NET hosting aanbod en maakt hiermee zijn gamma webhostingoplossingen compleet. Bovendien is Hostbasket de eerste Europese provider op de Visual Studio.NET Startpagina binnen het 1Click Hosting-concept.

Hostbasket: de Europese koploper in .NET hosting

De missie van Hostbasket is zijn klanten de meest betrouwbare, transformante en betaalbare hostingoplossingen aan te bieden. Nu de definitieve versie van het .NET framework beschikbaar is, heeft Hostbasket ook deze technologie aan zijn productengamma toegevoegd.

"Omdat we ervan overtuigd zijn dat de .NET revolutie zeer belangrijk zal zijn voor de toekomst van webdevelopment en webhosting, willen we elke ontwikkelaar in staat stellen zijn .NET applicaties te testen", zegt Alex Van Overloop, CEO Hostbasket. "Het is daarom dat we een gratis .NET hosting account aanbieden, SQL Server 2000 database inclusief, gedurende een periode van 30 dagen en volledig vrijblijvend."

Voor diegenen die reeds overtuigd zijn, worden nog completere hostingpakketten voorzien: meer webruimte, gebruik van eigen domeinnaam en e-mailadressen enz. Wanneer de noden veranderen, kan er probleemloos worden omgeschakeld naar een ander pakket. Hostbasket staat bovendien voor "lifecycle hosting" door mee te groeien met de applicaties doorheen hun volledige levenscyclus: van shared hosting, over dedicated hosting, tot aan managed services voor complexe hosting activiteiten.

Hostbasket: One Click Hosting via Visual Studio.NET

De Microsoft.NET architectuur veroorzaakt een ware revolutie in de softwarewereld waarbij het Internet centraal komt te staan. Elke softwareontwikkelaar heeft dan ook nood aan een hostingprovider om zijn websites en web-services op het Internet te publiceren. Om deze evolutie zo soepel mogelijk te laten verlopen, heeft Microsoft het concept "One Click Hosting" gecreëerd. Onder de noemer One Click Hosting kan men vanuit de Visual Studio.NET ontwikkelomgeving een hosting account aanvragen en letterlijk met één muisklik het project naar de webserver opladen.

"Om de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen garanderen, is Microsoft zeer strikt in het selecteren van de hostingproviders voor de Visual Studio.NET Startpagina" vertelt Wilfried Romme, EMEA Microsoft. "Het is met plezier dat we de toevoeging van de eerste Europese Speler tot deze lijst, Hostbasket, aankondigen. Hun brede ervaring in de hosting markt, hun hoge kwaliteitsstandaarden en hun expertise in .NET development, maken van Hostbasket een ideale early adopter". Hostbasket integreerde naadloos de One Click functionaliteit in zijn .NET hosting infrastructuur. Daarbij maakte men o.a. gebruik van de nieuwe Frontpage Server Extensions 2002 en een XML-interface voor het autentificeren van de gebruiker en voor het uitwisselen van de account gegevens. Het resultaat is een gebruiksvriendelijke webinterface binnen Visual Studio.NET waarmee projecten en files kunnen opgeladen worden. Zeer binnenkort zal ook Microsoft Passport worden ondersteund voor authentificatie van hosting accounts.

Hostbasket op de Europese markt

Hostbasket, onstaan uit een samenwerking tussen Dedigate en 2-Consult, biedt hostingoplossingen voor alle mogelijke internetnoden: van shared hosting over dedicated hosting tot aan managed services voor de meeste complexe internetactiviteiten. Hostbasket onderscheidt zich van zijn concurrenten door zijn uitmuntende infrastructuur en technologie, waarbij automatisatie centraal staat.

De voordelen hiervan zijn legio: shared en dedicated hosting pakketten kunnen on-line worden samengesteld, berekend en besteld en zijn haast onmiddelijk beschikbaar. De geävanceerde controle panelen bieden de klant een zeer hoge vrijheid in het configureren van domeinnamen, websites, statistieken, e-mails, databank enz. "Doordat alle processen geautomatiseerd zijn, kunnen we ons menselijke kapitaal volledig inzetten op de support aan onze klanten en resellers" aldus Alex Van Overloop van Hostbasket. "Dit is een zeer belangrijk voordeel, aangezien er in de hostingmarkt een stijgende vraag waar te nemen is naar efficiënte en professionele support." Om de KMO markt op de best mogelijke manier te bereiken en te bedienen, hecht Hostbasket veel belang aan zijn Reseller Programma, dat gericht is naar Webdesigners, Integratoren, Software ontwikkelaars en andere ICT-bedrijven.



Ingezonden persbericht