Ingezonden persbericht

Funda nu ook met funda Verhuisblad op huizenmarkt

Amsterdam, 28 februari 2002 - Vanaf vandaag ligt het funda Verhuisblad bij de NVM-makelaars, notariskantoren en in de winkel. Met het verhuisblad biedt funda mensen die net een huis hebben gevonden, praktische informatie over het verhuizen, opknappen en inrichten van het nieuwe huis. Funda verhuisblad is een productie van funda en Accres Uitgevers, onderdeel van Sanoma. Het blad verschijnt vier keer per jaar.

Het funda Verhuisblad (voorheen het Verhuisblad/Kopen en Wonen) heeft een oplage van 155.000 en is daarmee het grootste sponsored magazine op het gebied van wonen. Behalve de naamswijziging is het funda Verhuisblad ook volledig gerestyled. De redactionele inhoud sluit aan bij de funda site. Per kwartaal staat er op de site één thema centraal, dat in het blad ook zal terugkomen. Dit jaar komen ondermeer de thema´s 'financiën', 'de aankopende makelaar' en 'verbouwen' aan bod.

Het funda Verhuisblad is gratis verkrijgbaar bij meer dan 80% van alle NVM-makelaarskantoren, een groot aantal notariskantoren en te koop bij de kiosk voor euro 3,29. De advertentie-exploitatie wordt verzorgd door Accres Uitgevers.

Tevens neemt Accres Uitgevers een deel van de promotie voor haar rekening via de Sanoma woonbladen. Funda zal het magazine ook uitgebreid via de site promoten en de verspreiding via NVM makelaarskantoren stimuleren.

Over Accres Uitgevers
Accres Uitgevers is 100% dochter van Sanoma Uitgevers (voorheen VNU Tijdschriften) en geeft het funda Verhuisblad en de WELKE gidsen uit. Daarnaast is Accres Uitgevers sterk in haar DM concepten VT Wonen NieuwHuisPlan en 101Verbouwideeën. Accres Uitgevers richt zich op de verhuizende markt en heeft zich gespecialiseerd in het bereiken van de verhuizende consumenten op verschillende momenten in hun beslissingsproces. Verder richt Accres Uitgevers zich op de markt van sponsored magazines.

Over funda
Funda NV is een zelfstandige onderneming met als belangrijkste aandeelhouders makelaarsorganisatie NVM en Wegener NV. Funda vormt een belangrijke schakel tussen de NVM-makelaar en de consument. De organisatie levert hiervoor producten en diensten aan de NVM-makelaar. Verder presenteert funda via de website het actuele en complete NVM-woningaanbod. Via funda.nl wil de organisatie alle informatie beschikbaar maken die te maken heeft met het zoeken van een 'thuis': het huis, de buurt waarin het huis staat en het in- en exterieur. De NVM zorgt voor het aanbod van huizen, Wegener voor buurtinformatie en andere partijen zoals vtwonen.nl voor alles wat met het in- en exterieur te maken heeft. De organisatie wordt aangevoerd door Marque Joosten, bestaat op dit moment uit 25 medewerkers en is gevestigd in Amsterdam.