Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van donderdagmiddag
16:22 donderdag 28 februari 2002

Dirk Neef, 06 - 51 557 950
Bert Peters doet de voorlichting en heeft piket tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel 06 - 53 238 059

Auto opengebroken

BEILEN. In de Botterkamp in Beilen is in de nacht van woensdag op donderdag een auto opengebroken. Uit de auto werd o.a. een draagbare computer (laptop) gestolen.


*
Gereedschap gestolen

ASSEN. In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf een bouwterrein aan de Industrieweg in Assen gereedschap gestolen. Dit elektrisch gereedschap (verschillende soorten) zat in afgesloten kisten die werden opengebroken.

ZUIDWOLDE. In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een in aanbouw zijnde woning aan de Braamskamp in Zuidwolde. Ook daar zijn o.a. een aantal elektrische gereedschappen gestolen. Men drong de woning binnen door een raam open te breken.


*
Vrouw beroofd van tas
Politie zoek getuigen

MEPPEL. Een nog onbekende vrouw heeft woensdagavond in de hal van een appartementencomplex aan de Touwstraat in Meppel een tas gestolen. In de hal stond een 77 jr. vrouw uit Meppel te wachten tot ze toegelaten zou worden tot het complex. Dit was omstreeks 19.15 uur. De vrouw had een handtas onder een arm. Terwijl ze stond te wachten kwam een andere vrouw de hal binnen. Ze griste de tas onder de arm van de bejaarde vrouw vandaan en liep naar buiten. Daar stapte ze in een auto en reed weg. In de tas zaten geen waardevolle voorwerpen. Het gaat om een lange blanke vrouw, met lang lichtblond stijl haar tot over de schouders. Ze had een normaal postuur en droeg een broek en een jas. Ze stapte in een grote beige auto met kofferbak en reed weg richting Vledderstraat. Er zat nog een persoon in deze auto. Op het geschreeuw van de bestolen vrouw kwam een man af die nog met zijn auto is gaan zoeken naar de auto van de dievegge.
De politie in Meppel wil graag in contact komen met deze man en met mensen die mogelijk iets hebben gezien.


*
Ontevreden man pleegt vernielingen in gemeentehuis

VRIES. De politie hield donderdagmorgen een 22 jr. man uit Zuidlaren aan die kort daarvoor vernielingen had gepleegd in het gemeentehuis aan het Raadhuislein in Vries. De man had op het gemeentehuis een gesprek met medewerkers van de afdeling Burgerzaken. Dit gesprek verliep niet naar wens en de man werd kwaad. Daarbij vernielde hij een kopieerapparaat en een computer. In afwachting van de gewaarschuwde politie werd de man opgesloten in een ruimte op het gemeentehuis. De politie bracht de man geboeid over naar het politiebureau. Daar werd van hem een verklaring opgenomen waarna hij op vrije voeten is gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens vernieling en mogelijk ook wegens bedreiging.


*
Bromfietster gewond

EXLOO. Een bromfietsbestuurster (alle gegevens nog niet bekend) raakte donderdagmiddag gewond bij een aanrijding op Hoofdstraat in haar woonplaats Exloo. Ze werd op haar scooter aangereden door een auto die vanuit een uitrit de rijbaan op reed. De 32 jr. vrouw uit Valthe die deze auto bestuurde, had de scooter niet zien naderen. Het meisje werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.


*
Rare telefoontjes

VLEDDER. De politie hield vanmorgen een 15 jr. jongen uit Vledder aan die enkele maanden lang inwoners van zijn woonplaats lastig is gevallen met rare telefoontjes. Vanaf eind december kwamen de aangiften en meldingen binnen bij de politie. Meestal waren het vrouwen die soms allerlei vieze praat te horen kregen. Na uitgebreid onderzoek kwam de politie op het spoor van de jongen. Hij bekende vele tientallen van dit soort telefoontjes gepleegd te hebben. Volgens zijn zeggen deed hij dit voor de spanning. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN

Extra gordelcontroles Hoogeveen. Klik op sneu geld
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe