Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 28-02-2002 Mediaberichten 28 februari (17.45, laatste berichten)

VENLO Inbraak in Moskee

VENLO In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in de Moskee aan de Valuastraat. Onbekenden kwamen binnen door een ruit naast de toegangsdeur in te slaan. De dader of daders doorzochten hal, keuken en kantine en ontvreemden voor 100 Euro aan telefoonkaarten en 50 Euro aan contant geld. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. De politie doet nader onderzoek.

MELICK Diefstal uit bedrijfswagen

MELICK In de nacht van woensdag op donderdag zijn bij een inbraak in een bedrijfsauto op de Wienkeskoel diverse gereedschappen ontvreemd. Onbekenden namen diverse elektrische zagen, boormachines en slijpmachines uit de auto, die waarschijnlijk niet goed was afgesloten. De 45-jarige eigenaar uit Melick heeft aangifte gedaan bij de politie.

WESSEM Fietsster gewond

WESSEM Bij een verkeersongeval op de Panheelderweg is woensdagavond een 56-jarige fietsster uit Wessem gewond geraakt. De vrouw fietste rond 23.30 uur over de Polderweg en stak de Panheelderweg over. Daarbij werd ze aangereden door een 41-jarige automobilist uit Heel. De vrouw is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

VEN-ZELDERHEIDE Verkeersgewonde

VEN-ZELDERHEIDE Op de Kleefseweg is woensdagmiddag, bij een kop-staart-botsing tussen drie autos, een 33-jarige automobilist uit Kleef (D) gewond geraakt. De man reed achterop een 25-jarige automobilist uit Kleef (D) die achterop een 47-jarige automobilist uit Millingen a/d Rijn botste. De 33-jarige man uit Kleef is met nekklachten opgenomen in het ziekenhuis van Boxmeer, zijn auto is door het ongeval aan de voorzijde totaal vernield. De andere autos hadden lichte schade.

LIMBURG-NOORD - 995 bekeuringen bij snelheidscontroles

LIMBURG-NOORD De politie heeft bij snelheidscontroles in Wellerlooi, Mook, Blerick, Venlo, Weert en Beringe 995 automobilisten bekeurd.

WELLERLOOI - Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg Zuid zijn woensdagmiddag 113 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 880 gecontroleerde voertuigen bedroeg 121 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Donderdag zijn bij een snelheidscontrole op de Rijksweg Zuid 79 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 710 gecontroleerde voertuigen bedroeg 138 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.

VENLO - Bij een snelheidscontrole op de Keulse Barriere zijn woensdagmiddag 300 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 956 gecontroleerde voertuigen bedroeg 110 km/uur waar maximaal 60 km/uur is toegestaan.

MOOK - Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg zijn woensdagmorgen 69 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1480 gecontroleerde voertuigen bedroeg 74 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

BLERICK - Bij een snelheidscontrole op de Vastenavondkampstraat zijn woensdagmiddag 40 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 505 gecontroleerde voertuigen bedroeg 75 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Bij eenzelfde controle donderdagmiddag op dezelfde plaatsen werden 39 automobilisten gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was nu 83 km/uur.

WEERT - Bij een snelheidscontrole op de Industriekade zijn donderdagmiddag 227 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1317 gecontroleerde voertuigen is niet bekend. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur.

BERINGE - Bij een snelheidscontrole op de Kanaalstraat zijn donderdag 167 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 749 gecontroleerde voertuigen bedroeg 98 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

STRAMPROY Verkeerscontrole

STRAMPROY De politie heeft woensdagmiddag bij een verkeerscontrole op de Julianastraat 19 bekeuringen uitgedeeld. Hierbij zijn 11 automobilisten bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 68 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Verder zijn zes automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en twee bromfietsers zijn bekeurd voor te hard rijden.

VENRAY Verkeerscontrole

VENRAY De politie heeft donderdagmorgen bij een verkeerscontrole op de Stationsweg 11 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. In totaal zijn bij de controle 50 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van de autogordel.

HAELEN Verkeersongeluk

HAELEN Bij een kop-staart-botsing op de Napoleonsbaan ter hoogte van de spoorwegovergang, is donderdagmiddag rond 15.00 uur een 25-jarige vrouw uit Velden lichtgewond geraakt. Ze is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Weert. De personenauto van de vrouw werd van achteren aangereden door een bus, die op zijn beurt werd aangereden door een vrachtwagen. Het gebeurde op lage snelheid, waardoor er wel enige blikschade ontstond, maar er verder niemand gewond raakte.